Культура

Катерина Павленко розповіла, як змінилося її життя після Євробачення

Гурт Go_A посів на Євробаченні п’яте місце, але й досі залишається в топі запитів Google. Їхній трек Shum, з яким вони представляли на конкурсі Україну, очолив чарт Spotify, а кліп набрав майже 7 мільйонів переглядів на YouTube. Як їй живеться після успіху на Євробаченні, Катерина розповіла в інтерв’ю VOGUE.

Що змінилося у Вашому житті після Євробачення?

Багато чого. По-перше, змінилося ставлення людей. Мене часто впізнають на вулиці. Нещодавно я вийшла з дому й зрозуміла, що на мене чекають школярі — вони дізналися в сториз, де я живу, і чекали на мене зранку на вулиці. Я щоразу дивуюся таким сюрпризам і не можу до цього звикнути.

Вам це приємно чи дещо бентежить?

Мене це досі дивує. І особливо те, що пишуть у соцмережах. Мені бракує тепер часу їх читати, адже щойно ми прилетіли, як відразу почалася якась двіжуха, та інколи мені скидають такі цікаві статті… Наприклад, старше покоління приписує мені одне, а молодше — інше. Хтось вигадав цілий роман з вокалістом італійського гурту Måneskin, що переміг на Євробаченні. Цікаво спостерігати, як по-різному люди сприймають мене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солістка Go_A Катерина Павленко отримала премію «Жінка ІІІ тисячоліття»

А що змінилося у професійному сенсі?

Звісно, з’явилося дуже багато запрошень до Європи, багато й по Україні концертів заплановано. Намагаємося це систематизувати. Плюс мене ще почали запрошувати як спікерку на різні заходи з мотиваційними промовами. Також надійшли пропозиції від європейських лейблів.

Як Ви вважаєте, у чому складність працювати з фольклором сьогодні?

Раніше головною складністю було достукатися до свого слухача — ну а тепер він у нас вже є. А ще дуже велика складність у тому, що ти відчуваєш відповідальність. Мені, наприклад, совісно просто взяти українську народну пісню й використати, як заманеться. Коли ми працюємо з фольклором, намагаємося насамперед не знищити душу пісні, бо симбіоз електронники і фолку — специфічна суміш, і треба бути обережним. З іншого боку, хочеться людям дати й ритму, щоб це звучало актуально у ХХІ столітті. Але водночас зберегти мелос і звукодобування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український гурт Go_A – у першій п’ятірці переможців Євробачення-2021

А звідки пішли ці чутки про Ваші нібито стосунки з лідером гурту Måneskin Даміано Давідом? Звідки взагалі вони з’явилися? Якось я проґавила їхній початок…

Я теж. (Сміється.) Але я бачила, що Måneskin постять сториз із тим, як танцювали під наш трек, і це було приємно. Потім вони приходили до нас у гримерку, сказали, що їм дуже подобається пісня, попросили мене навчити її співати, бо їм хотілося не тільки під неї танцювати, а й співати її. (Сміється.) Ми зробили фото разом, і я просто виклала його, навіть не в соцмережі, а в наш закритий чат слухачів. І за деякий час я зрозуміла, що з нас вже зробили парочку. (Сміється.) Але в якомусь сенсі я розумію ці чутки, бо, якщо проаналізувати учасників, то в нас простежується певна спільна риса: ми схожі на вампірську парочку. Гадаю, це все через наші образи.

Ви кажете, що після Євробачення все дуже змінилося. А Вам не страшно, що так само раптово все може скінчитися?

Ні, я взагалі про це не думаю. У будь-якому разі мені буде що робити. Я не маю на меті бути популярною та щоб мене всі любили. Мене цікавить музика як процес. Мене тішить Євробачення не через увагу, я радше завдяки можливостям. Наприклад, нещодавно з нами зв’язався техно-лейбл із Франції. Ось це важливо — щоб нас побачили, щоб ми мали можливість зробити колаборації з класними музикантами. А якщо всі забудуть — не страшно, я не люблю зайвої уваги. Коли впізнають на вулиці й підходять — я не знаю, як реагувати, і як людина дуже скромна — просто стою й усміхаюся.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button