Суспільство

Чернігівці пропонують надавати матеріальну допомогу для онкохворих дітей

Петиція з такою пропозицією була створена у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

Сумна статистика дитячої онкології свідчить про те, що ризик розвитку злоякісних пухлин щорічно становить п’ятнадцять епізодів на кожні сто тисяч дитячих життів. У процесі лікування раку діти та їхні батьки практично живуть у лікарні, не покидаючи відділення. Дороговартісне лікування, не підйомне для більшості родин, ставить сім’ї на межу виживання. Батьки ладні продати все, аби врятувати життя своїй дитині.

Цього року завдяки перемозі у 2016 році проекту «Допомога онкохворим дітям м. Чернігова» за рахунок коштів Бюджету участі батьки дітей, які хворіють на онкологічні захворювання, мали змогу отримати таку вкрай необхідну матеріальну допомогу, але рік спливає й наступного, 2018 року, такої можливості вже не буде. Проект бюджету участі «Допомога онкохворим дітям м. Чернігова» не зміг набрати цього року достатньої кількості голосів для перемоги.

«Ця хвороба вкрай підступна і може прийти в будь-яку родину. Аби чернігівські сім’ї, яких спіткала біда, могли розраховувати на вкрай необхідну матеріальну підтримку, пропоную міській раді внести зміни до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова та передбачити матеріальну допомогу для лікування онкохворих дітей у розмірі 10 000 гривень», – пише автор петиції Андрій Корюковець.

До кінця збору підписів залишилось 29 днів.

Станом на 1 листопада петицію підписали 81 осіб із 250 необхідних.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button