Суспільство (відео)

Готуйте тазики: Чернігів уперше за багато років може залишитися без гарячої води (Відео)

Від початку літа і аж до середини осені Чернігів може залишитися без централізованої подачі гарячої води. Про це на розширеній нараді в міськраді зазначив очільник міста Владислав Атрошенко. Мер закликав теплогенеруючі компанії міста шукати варіанти вирішення локальної газової кризи.

«У нас є загроза відсутності гарячої води в міжопалювальний період, яким шляхом ми підемо, треба визначитися в цьому всьому», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

До 1 квітня 2018 року на НАК «Нафтогаз» України були покладені спеціальні обов’язки – продавати природний газ населенню за ціною, розрахунок якої прив’язаний до середньорічних ринкових цін на європейському хабі. Скасування спецобов’язків із 1 квітня – це одна з основних вимог Міжнародного валютного фонду.

«Якщо цю дію скасують, то це означає, що ми будемо працювати на вільному ринку, а вільний ринок диктуватиме зовсім інші умови, тобто і вартість природного газу може збільшитися, і можуть бути збої в постачанні», — голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко визнав помилку проектанта підземки біля «України»

Як кажуть експерти, газ для населення вже мав би подорожчати, проте влада відклала виконання своїх зобов’язань перед МВФ, а дію постанови про спеціальні обов’язки для «Нафтогазу» продовжила до 1 червня. Від початку літа, якщо ситуація з газом у країні не владнається, Чернігів почне економити на гарячому водопостачанні.

  • Отак і живемо все життя – дедалі гірше. Ні, щоб краще було, а відключати гарячу воду влітку взагалі ж неможливо, це неправильно.
  • Ну, якщо в критичних випадках, то гріти можна на газу.
  • У мене колонка, а тому я не знаю, як бути.
  • Я думаю, що наш мер цього не допустить. Принаймні ми на нього сподіваємося.

Чи варто чернігівцям готувати відра і каструлі в спекотне літо – питання не з’ясоване, і прогнозів нині в міської влади  жодних. Мер Атрошенко уникає відповідей на запитання.

Нині в міській раді тривають перемовини між владою і теплогенеруючими компаніями Чернігова. Вони начебто готують спільне звернення до уряду і «Нафтогазу».

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Если наш город не дай Бог останется без горячей воды аж до отопительного сезона, то весь Чернигов соберется под Горсоветом и Облтеплкомунэнерго и разнесет все в пух и прах. Дровами топить будут

Back to top button