Суспільство (відео)

Позов до суду за публікацію у Facebook: в Чернігові чиновниця захищає свою честь (Відео)

Чернігівський Новозаводський суд сьогодні розпочав розгляд справи щодо позову працівниці Управління захисту прав споживачів «Держпродспоживслужби» Валентини Анулі на приватного підприємця Антона Полякова та інтернет-видання SVOBODA.FM. Перший написав пост у Facebook, другі розмістили його в себе. Позивачі були малослівні, відповідачі випромінювали здивування.

«Чому ви прийшли на судове засідання з ЧЕline? Я з ЧЕline не розмовляю. – Чому? – Тому що не розмовляю», — Валентина Ануля, позивачка, чиновниця Управління захисту прав споживачів.

«Поговоримо після рішення суду», — Інна Марченко, адвокат Валентини Анулі.

«Пані Ануля подала в суд за пост у Facebook. За те, що вона прийшла до нашого підприємства. Саме на те, що вона прийшла до нас на законних підставах і я не мав права писати, що вона до нас прийшла», — Антон Поляков, відповідач, приватний підприємець.

Суть конфлікту – позивачка прийшла до підприємства відповідача з таким собі моніторингом, але, на думку останнього, вдалася до низки протиправних дій, як із погляду етики, так і закону. Антон Поляков виклав свою думку в Facebook. Як результат – суд. Інші відповідачі – журналісти, також дивуються.

«Я отримав цей позов і мене дуже дивує, чому службова особа не скористалась своїм правом на висловлення своєї думки. Чому одразу подає в суд?», — Олег Головатенко, директор SVOBODA.FM.

Судове засідання розпочали з показань свідків. Викладені позиції щодо роботи державних органів тягнули на перевищення службових обов’язків.

«Просто взяла і самовільно сіла на робоче місце. Я саме приймав заказ і не мав, куди сісти», — Андрій Гавриленко, свідок, менеджер зі збуту на підприємстві відповідача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лисяк, якого судять за вбивство сновського бізнесмена, не розлучався зі зброєю

«Якщо він не зателефонує найближчим часом, то вона нам погрожувала штрафами та перевіркою», — Анастасія Бакуменко, свідок, менеджер зі збуту на підприємстві відповідача.

«Я дізналася новинки для себе. Виявляється, представники державних органів мають право телефонувати, і, якщо їм не перетелефонувати, за це може бути і штраф», — Катерина Кулініч, юрист, представник у суді SVOBODA.FM.

На свідках засідання і завершилось. Задля дотримання процесуальних норм щодо ознайомлення з документами його було перенесено на 20 грудня. Там і отримаємо продовження протистояння «чиновники проти свободи слова».

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Это ещё та неадекватная фурия,знаю не по наслышке.

Back to top button