Інтерпретації олів’є, ковбаси та валізи: як накриватимуть столи чернігівці
Новорічний стіл 2020 коштуватиме українцям приблизно 1620 гривень. Такі дані навів Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки». Для цього розрахунку науковці взяли компанію з 4 осіб та наїдки – м’ясо та рибу, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напоїв тощо. На думку дослідників, це найпоширеніші страви новорічного столу. А от які смаколики щороку незмінні на святкових бенкетах чернігівців Чеline запитав у користувачів соцмереж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Морський» салат і медальйони замість олів’є: скільки витратять чернігівці на святковий стіл та як його урізноманітнять (Відео)
Вікторія Полевик: «Олів’є (в різних інтерпретаціях – із креветками, крабовим м’ясом, або з копченостями різними, можна ще додати язик), холодець. І хоч це не страви, але без шампанського та мандаринок не обійтися ніяк)».
Євгенія Черкасова: «Завжди був «Наполеон». У мене іменинник 31 грудня!»
Тамара Фесенко: «М’ясні ковбаски з будь-якою начинкою, холодець, салати і мандарини. І шампанське».
Максим Хрустальов: «Салат із крабових паличок піду робити просто зараз, бо не можна спокійно читати такі пости».
Юрій Новік: «Салатик, м’ясо запечене, ложка олів’є, ікра в тазику, бочка мінералки, склянка віскі, каструля шампанського, мандарин мішок. Начебто все. Так, мезиму пачку».
Володимир Шушпан: «М’ясо смажене варене, тушковане, підкопчене».
Сергій Очередько: «Валіза – аеропорт – сонце та море».
Надія Куліш: «Традиційно на моєму новорічному столі шампанське. А так узагалі обов’язкових страв немає».
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Ольга Лазун