Суспільство (відео)

У Чернігові замість «протитуберкульозного диспансеру» хочуть зробити інфекційну лікарню (Відео)

Представники Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації за «круглим столом» в ОДА розкритикували владу за недопрацювання в боротьбі з ковідною інфекцією та реорганізацію у сфері медицини.

«Обіцяно Міністерством охорони здоров’я і Кабінетом Міністрів, що заклади закривати і скорочувати не будуть. З огляду також на те, що в нас є пандемія ковід-19», — Іван Осадців, голова комітету з питань охорони здоров’я Громадської ради при Чернігівській ОДА.

«Спеціалізовані центри, які надають допомогу чорнобильцям, афганцям, ветеранам війни, перестали працювати», — Анатолій Лігун, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стреси ведуть до виникнення страшного захворювання: в чернігівській обласній лікарні розповіли про наслідки «нервів» (Відео)

Представники медичної сфери області такі зміни пов’язали з реформою сфери охорони здоров’я, що докорінно змінила підходи, насамперед до фінансування, у цьому напрямі.

«Відбулася зміна фінансування на вторинному і третинному рівні. Також вони перейшли з 1 квітня на договірні відносини з Національною службою здоров’я і фінансуються за тими пакетами, які вони підписали, й займаються. Ті рішення, що були ухвалені обласною радою стосовно об’єднання установ, продиктовані часом», — Петро Гармаш, начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

Зараз громадськість хоче активно долучатися до подальшого реформування медичної сфери. Вже висувають низку ініціатив, що могли б у подальшому покращити епідеміологічну ситуацію в області.

«На черзі – доля протитуберкульозного диспансеру. Я вважаю, було б непогано на його місці зробити інфекційну обласну лікарню, де можна було б зробити відділення з лікування зокрема й ковіду», — Ігор Москаленко, голова Громадської ради при Чернігівській ОДА.

Також на часі очікується активне обговорення можливої реорганізації Чернігівської районної лікарні, розташованої на території міста Чернігова.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button