Суспільство (відео)

Мобілізуємося на навчання після літа (Відео)

Три місяці діти насолоджувалися та відпочивали на канікулах, а тепер доводиться йти до школи, рано прокидатися, виконувати домашні завдання. Чи адаптувалися школярі до нового навчального року, дізнаймось просто зараз.

Прекрасно, мене дуже подобається, поки не сильно навантажують нас, але ми намагаємося виконувати всі домашні завдання, слухаємось учителів.

Зі сном дуже легко адаптувався, останній місяць ставив будильник на 7, і тепер сам прокидаєшся.

— На початку року не дуже складно, але, вважаю, що в середині буде трошки складно, але, я думаю, що буде все нормально.

Навантажують, але в міру. Тобі наче легко і ти встигаєш впоратися, але водночас у тебе не дуже багато вільного часу.

Рано вставати, але зараз легко – ще повторення йде.

Дуже подобається, друзів побачила, багато предметів. Дуже цікаво буде.

Для дітей початок навчального року – не тільки приємні зустрічі з однокласниками, але й великий стрес. Як полегшити перехід школярам від літніх канікул до навчальних занять, порадить шкільний психолог.

«Діти приходять після літніх канікул розслаблені, у них зовсім немає бажання навчатися. Тому, щоб краще дітки адаптувалися і звикли до шкільного навчання, є кілька порад, що допоможуть їм краще адаптуватися», — психолог Оксана Васильєва.

  1. Якщо ви вранці будите дитину, будіть її ніжним голосом, дитина звикатиме до вашого спокійного лагідного голосу – і це буде краще пробудження для дитини.
  2. Не намагайтеся одразу зібрати дитину до школи швидко, енергійно та радісно, адже дитині потрібен час, щоб звикнути до вранішнього пробудження.
  3. Намагайтеся обов’язково налаштувати дитину на гігієнічні процедури. Після гігієнічних процедур дитина має час для сніданку, це обовязковий ритуал.
  4. Побажання батькам: після школи зустрічайте дитину спокійно, лагідно, не ставте їй тисячі запитань, що будуть для неї великим стресом і кошмаром, дитина не зможе зразу відповісти на запитання «Як минув твій день?

Адаптація для першокласників проходить значно складніше, ніж для інших учнів тож психолог радить настуне:

«Адаптаційний період займає від чотирьох до шести тижнів, і в цей час батькам треба  бути дуже уважними  до своїх дітей, особливо, щоб дітки мали можливість відпочити після обіду. Можливо, дуже добре буде, якщо дитина годину-півтори може навіть поспати. Після школи не примушуйте одразу дитину робити уроки, дайте їй відпочити», — психолог Оксана Васильєва.

Про зміни шкільної концепції нам розповість директор школи.

 «Новий зміст освіти базується на формуванні компетенцій, що необхідні для успішної реалізації кожної дитини в суспільстві. Цікаво, що основи цієї концепції – педагогіка, партнерство, тобто співпраця між учнями, батьками та вчителями, і педагогіка дитиноцентризму  коли в основу покладено можливості, здібності і прагнення учнів», — директор Світлана Рубан.

Як зустрінеш новий навчальний рік, так його і проведеш, тож головною метою для батьків і вчителів є докладання максимальних зусиль, щоб діти прагнули вчитися і були налаштовані на позитивний лад.

Ще статті по темі

Back to top button