Культура

На Чернігівщині презентують фільм про молодіжні проблеми, знятий школярами

У Корюківці підлітки самі відзняли фільм «Неповнолітні». Кінострічку знімали два з половиною місяці, а чотири – монтували. Жодного професіонального актора чи спеціаліста до роботи не залучали. Загалом у зйомках взяли участь майже 60 акторів. Роль головного героя Антона зіграв 15-річний Ростислав Хоменко, учень Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Роль Ніки виконала 16-річна учениця Корюківської четвертої школи Вероніка Запека.

Задум кінострічки полягає в тому, щоб показати життя підлітків без прикрас. Удома в кожної дитини свої проблеми, що є віддзеркаленням не лише її стосунків із ровесниками, а й негараздів батьків. На тлі цього поглиблюється нерозуміння між батьками та дітьми, останні інколи намагаються знайти істину в алкоголі тощо.

І ось нарешті глядачі побачили на власні очі, що вийшло у юних акторів і кінематографістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До новорічних свят у чернігівському музеї презентують нову авторську екскурсію

«Сприйняття фільму дуже гарне. І це попри те, що його знімали діти 14 — 16 років, які нічого не тямлять в акторській грі, монтажі, зйомках. Тому, коли запитуєш людей, які працюють в галузі культури, про враження від фільму, вони відверто відповідають, що очікували гіршого. Те, що побачили, вражає. Технічна робота виконана досить непогано, музика у фільмі використана оригінальна. Співачка Камалія надала свої треки для використання. Ще один музичний працівник написав мелодії для вставок фільму. Саундтрек написав наш режисер Антон Обараз, 16-річний хлопець. Виконала трек дівчина з Корюківки. Запис відбувався у судії в Києві на професійному обладнанні. З сьогоднішнього дня цей саундтрек лунає на чернігівському радіо. Вчора Антон підписав відповідний договір із радіо щодо використання цієї пісні. Загалом враження класні», — у коментарі для ЧЕline зазначив Володимир Оніщук, директор корюківського молодіжного центру «Куб».

У Корюківці презентація фільму вже відбулась, причому двічі.  Демонстрували стрічку і в Городні.

«Там теж був повний зал глядачів. У Чернігові вчора були в школі «МудрАнгелики». Показували цей фільм старшокласникам. І вчора також в Агенції регіонального розвитку була презентація.

Запросили нас із презентацією в Мену, є думки про Короп. Там також маємо друзів, які готові нас прийняти. Правда, ми хотіли вже викладати фільм в YouTube, але бачимо, що ще рано, можна поїздити з показами. Щоб люди побачили наших акторів, поспілкувалися із ними», — сказав Володимир Оніщук.

За його словами, усі причетні до фільму підлітки, досі не розуміють, яку велику і масштабну справу зробили.

«Це вони усвідомлять лише через певний період часу. Бо виконали величезну роботу за короткий строк – змонтували все, відзняли. Ця справа не така вже й легка, як здавалося», — переконаний пан Володимир.

Успіх надихає корюківських підлітків на нові звершення,

«Паралельно у молодіжному центрі Антон знімав «Новорічний вогник». То під Новий рік вийде новорічне привітання велике від нашого молодіжного центру. І Антон каже, що є плани і думки знімати якийсь новий фільм, до якого буде повністю сценарій написаний і музика. Можливо, будуть задіяні якісь оригінальні українські виконавці. Але це плани на літо, коли канікули почнуться. Якщо ж буде якийсь міжнародний чи всеукраїнській конкурс відео-робіт, то зможемо подати наш фільм на цей конкурс, щоб спробувати свої сили», — зауважив корюківський активіст.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button