Суспільство (відео)

Чернігівщина очима дітей: юних художників запрошують взяти участь в обласному конкурсі малюнків (Відео)

У Чернігові стартував обласний конкурс дитячого малюнку «Чернігівщина туристична очима дітей». У ньому можуть взяти участь юні митці від 6 до 17 років. Збір робіт триватиме до 31 серпня цього року.

«На початку вересня ми проведено оцінювання, і до Всесвітнього дня туризму, він 27 вересня, сподіваємося нагородити всіх переможців.

Дітки по-своєму бачать світ навколо. Тому запрошуємо не тільки юних митців, але й мрійників, щоб, можливо, вони зобразили якісь такі аспекти туристичної Чернігівщини, про які ми, дорослі, не знаємо»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

До участі в конкурсі приймають малюнки, виконані в будь-якій техніці.

«Вони можуть малювати гуашшю, аквареллю, фломастерами, пастеллю, фарбами, все на їх вибір. Формат роботи – А2 або А3».

Мета конкурсу – привернути увагу до краси та неповторності нашого краю, тому на малюнку мають бути зображені місця, що є візитівкою Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Onuka відкриває простір із лекціями й 3D-друком народних інструментів у Чернігові

«Ми хочемо ще виховати культуру ставлення дітей, молоді до об’єктів культурної спадщини. Зараз не всі дорослі розуміють значення збереження об’єктів культурної спадщини як частини нашої історії, частини нашої ідентичності.

Можна сказати, що зараз не той час, коли говорити про туризм. Ми говоримо про те, що це все одно компонент іміджу нашого регіону. Це приверне додатково ще увагу до нашої культурної спадщини. Упевнений, що буде дуже багато об’єктів нашої культурної спадщини – це церкви, це якісь наші старовинні будівлі»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

Аби взяти участь у конкурсі, треба принести малюнок або надіслати його поштою на адресу Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана з приміткою «Конкурс».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button