Суспільство (відео)

«Муніципальну варту» в Чернігові не ліквідували: депутати не підтримали рішення (Відео)

Уже тривалий час у Чернігові частина депутатів і громадськість виступають за ліквідацію «Муніципальної варти». Основна їхня аргументація в цьому питанні полягає в тому, що гроші, яке місто виділяє на утримання Чернігівської «Мунварти», під час війни варто спрямувати на підтримку ЗСУ.

«10 млн грн ми щороку витрачаємо на «Муніципальну варту». Активісти гроші на ЗСУ, до речі, порахували, в кожному місті є ця «Муніципальна варта». Так от, в Одесі, наприклад, 230 тисяч на рік коштує один працівник «Муніципальної варти». У нас – приблизно 570 тисяч, тобто майже вдвічі більше нам коштує ця «Муніципальна варта». Тобто там є поле, де оптимізувати, є куди рухатися», — Марина Семененко, депутатка Чернігівської міської ради.

Проте депутати Чернігівської міськради на сесії 28 травня не підтримали рішення щодо ліквідації КП «Муніципальна варта» в Чернігові. За ліквідацію комунального підприємства проголосували лише семеро депутатів, один депутат утримався і 15 – не голосували.

Як бачимо, більшість депутатів наразі не вбачає сенсу в ліквідації цієї структури та вважає її важливою для міста. Згідно з Програмою на забезпечення діяльності КП «Муніципальна варта» на 2024–2026 рр., із бюджету міста передбачене виділення понад 38 млн грн.

«Я буду подавати ці всі питання щоразу, хочу, щоб виборці знали, як голосують їхні депутати», — Марина Семененко, депутатка Чернігівської міської ради.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button