Культура

Квартет Карло Муската з програмою “Crossing Borders” виступив у дворику філармонійного центру

Його називають одним з новаторів світу сучасного європейського джазу. Саксофоніст, що народився на Мальті, зростав як музикант у Парижі, а нині мешкає та працює у Києві — Карло Мускат. 29 червня 2024 року квартет Карло Муската з програмою “Crossing Borders” виступив перед чернігівськими глядачами у межах традиційних вечорів джазу у затишному дворику обласного філармонійного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові сталась пожежа на ТЕЦ

Понад 10 років тому Карло Мускат вийшов на міжнародну джазову сцену. У 2014-му він випустив свій дебютний альбом “The Sound Catalogues”. Далі були виступи по всьому світу — Лондон, Париж, Стамбул, Берлін, Роттердам… Торік впливовий журнал “Downbeat” назвав альбом Муската “Hymns” у списку кращих альбомів року. А останній альбом “The Upside Down” вийшов нещодавно. До речі, перед цим світ побачила книга Карло Муската “Tone, Time, Tactic” — свого роду творчий посібник для саксофоністів.

Carlo Muscat Quartet — Карло Мускат (саксофон), Матвій Бабенко (тромбон), Єгор Абрамов (бас), Данило Корінь (ударні) — зіграв для чернігівських любителів джазу музику, що заворожує. Критики недаремно відзначають свободу, відкритість, імпровізаційність музики, що виконує саксофоніст, його особливе бачення мистецтва джазу, коли жоден штучний кордон не може стати на заваді творчому підходу. Повною мірою ці якості розкрилися у концертній програмі “Crossing Borders”.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button