Культура

Діти Чернігівщини майструють із паперу вертольоти, танки, ракети й спецтехніку

Серед багатьох робіт у техніці оригамі 13-річного корюківчанина Сергія Наумчика особливо виділяється «серйозна» техніка: ракети, космічні кораблі, танк, пожежний автомобіль, рятувальний вертоліт. Хлопець каже, що скоро й паперовий пожежник буде готовий.

П’ятий рік поспіль Сергій Наумчик відвідує гурток «Паперопластика» (керівник – Тетяна Богданюк) у Центрі дитячої та юнацької творчості. Своїм захопленням «заразив» уже й меншу сестричку, четвертокласницю Настю, і маму Тетяну Ігорівну – всі дружно крутять модулі. А потім складають у неперевершені роботи, які Сергій щедро дарує рідним, друзям та однокласникам. Решта – зберігається вдома.

Хлопець розповів, що торік узяв участь в обласному конкурсі-виставці мистецтва оригамі, де посів два призові місця! Згодом відеоролик про цей захід показали по обласному телебаченню, його побачила завідувач районної дитячої бібліотеки Людмила Болотна – і була дуже вражена побаченим! Вона одразу запропонувала Сергієві, який, до речі, є активним читачем книгарні, влаштувати виставку його робіт із паперопластики.

Тож доробки – у коробки, і в автомобіль тата – Олександра Леонідовича. Він бережно привіз у «BOOKіторію» дещицю з синових кількарічних старань. Тут Сергій і Настя Наумчики дали майстер-клас для дітей, щоб кожен міг навчитися створювати лебедя в техніці оригамі.

Джерело: тижневик «Маяк»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button