Суспільство (відео)

Чернігівська міськрада «обмежила» повноваження начальника МВА: що про це думає Брижинський (Відео)

Під час позачергової сесії Чернігівської міськради, що відбулася 10 липня 2024 року, депутати проголосували «за» проєкт рішення про «затвердження змін до Регламенту Чернігівської міської ради», що передбачає «скорочення» повноважень Чернігівської міської військової адміністрації.

«Низка змін, запропонованих комісією із питань регламенту, законності прав і свобод громадян та запобігання корупції, роздана депутатам у зведеному протоколі, а також у рішенні комісій. Ставлю на голосування запропоновані комісією зміни…»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Отже, без пояснень суті проєкту рішення виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако ставить питання на голосування. Процес зупиняє один з депутатів міськради, просячи заслухати доповідача та його пояснення стосовно цього проєкту рішення.

«Можна слово? Я хотів би послухати голову Регламентної комісії стосовно цих змін, які вони запропонують, тому що нам це рішення надали за хвилину до початку сесії»,- Максим Черненок – депутат ЧМР.

«Я вам коротко відповім: ці зміни врегульовують ті зміни, які були ухвалені в серпні минулого року. Вони їх скасовують»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неперепрофільована школа №19, чотири ліцеї та 23 гімназії: як на сесії ЧМР голосували за змінутипу шкіл міста

Якщо у вас виникло запитання, про які такі серпневі зміни йдеться, то відповідаємо. 31 липня 2023 року під час сесії Чернігівської міськради депутати проголосували «за» проєкт рішення «Про затвердження змін до Регламенту Чернігівської міської ради». Відповідно до рішення, відбулося значне розширення повноважень начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Тепер, згідно з рішенням депутатів, ухваленим на позачерговій сесії 10 липня 2024 року, Чернігівська міська рада повертається до попереднього Регламенту діяльності, тобто до того, що існував до розширення повноважень начальника Чернігівської МВА в липні 2023 року.

Дмитро Брижинський, коментуючи результати голосування депутатів, зазначив, що повноваження військової адміністрації викладені в Законі «Про правовий режим воєнного стану», тож Чернігівська МВА продовжуватиме діяти у визначених законодавством межах. Фактично, «ніяких змін не відбудеться».

«Військова адміністрація і в подальшому видаватиме розпорядження та накази в межах своїх повноважень, доводитиме їх до виконавців і контролюватиме їх виконання, контролюватиме виконання бюджету, вноситиме зміни до бюджету, затверджуватиме бюджет, як це передбачено законодавством.

Я хочу зауважити, що вже три склади судів підтвердили повноваження Чернігівської міської військової адміністрації саме в частині затвердження та внесення змін до бюджету»,- Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

На думку Дмитра Брижинського, ухвалення рішення про «затвердження змін до Регламенту Чернігівської міської ради», що передбачає «скорочення» повноважень Чернігівської міської військової адміністрації, спрямоване на унеможливлення контролю діяльності міськради представниками МВА.

Докладніше про позачергову сесію Чернігівської міськради та проєкти рішень, за які голосували депутати, дізнаєтеся зовсім скоро в нашому сюжеті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button