Суспільство

Водний баланс: скільки чернігівцям треба пити у спеку

Коли надворі спека, вкрай важливо не тільки вберегтися від теплового удару й охолоджувати організм, але й достатньо пити рідини, щоб уникнути зневоднення.

Чому організму потрібно вдосталь води? Вона забезпечує нормальний перебіг безлічі процесів обміну речовин: підтримує нормальну температуру тіла, виводить із сечею кінцеві продукти обміну речовин і токсини тощо.

Отже, скільки треба пити води на день?

Чернігівські медики кажуть, що чіткої формули немає. Але в спеку доросла людина повинна випивати до двох літрів води, щоб її внутрішні органи безперебійно функціонували, звісно, якщо немає протипоказань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмачі запрацював інтерактивний простір «Час на себе»

«Не замінюйте воду солодкими напоями і тим більше алкоголем. Такі напої сприяють виведенню з вашого організму не тільки води, але й солей. Тому якщо хочеться урізноманітнити смак, краще додати до води кружальце лимона чи апельсина або ж узяти фруктове чи овочеве смузі без доданого цукру.

«Ще одне важливе правило: не пропускайте прийоми їжі. Завдяки цьому та достатній кількості води ви відновите водно-сольовий баланс організму. Зазвичай вам достатньо води, якщо ви рідко відчуваєте спрагу та якщо ваша сеча прозора або світло-солом’яного кольору. Також не забувайте пити до, під час і після тренувань, а також під час прийому їжі», – наголошують чернігівські медики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button