Суспільство (відео)

«Раніше пацієнтів підіймали сходами, тепер – ліфтом»: у Козелецькій районній лікарні до Дня медика запрацював ліфт (Відео)

«У нашому закладі взагалі не було ліфта, доводилося працівникам сходами носити хворих.»,- В’ячеслав Приліпко – генеральний директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування»

Генеральний директор Козелецької лікарні інтенсивної терапії В’ячеслав Приліпко ділиться з нами, що протягом усього часу існування цього закладу його працівники були вимушені вручну підіймати хворих, які не могли пересуватися сходами, адже в закладі ніколи не було спеціалізованого ліфта.

Символічно в переддень Всеукраїнського Дня медика, працівники цієї лікарні отримали подарунок – новенький ліфт. Після понад піврічних ремонтних робіт він нарешті готовий до використання.

 «Тепер прямо з відділення невідкладної допомоги хворих можуть перевозити на другий поверх в операційний, реанімаційний блоки і так далі.»,- В’ячеслав Приліпко – генеральний директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування»

Облаштування ліфта в лікарні стало можливим у межах проведення комплексу ремонтних робіт: паралельно до встановлення ліфта працювали ще над утепленням центрального корпусу, а також капітальним ремонтом операційного блоку.

 «Зовнішнє утеплення лікарні дасть дуже велику економію бюджетних коштів на опаленні, це буде суттєво відчутно взимку, а також влітку, адже буде не так спекотно всередині.»,- Борис Приходько – народний депутат України від Чернігівщини

 «Завдяки народному депутату Борису Вікторовичу Приходьку нам вдалося реалізувати ремонт – 10 мільйонів гривень коштував цей проєкт.»,- В’ячеслав Приліпко – генеральний директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда школярів із Чернігівщини здобула першість на Чемпіонаті України з пішого туризму

10 мільйонів гривень коштувало Козелецькій лікарні інтенсивного лікування проведення комплексу ремонтних робіт. Від початку повномасштабного вторгнення довелося внести корективи в наявний кошторис – частина коштів була терміново спрямована на владнання безпекових питань закладу. Додаткове фінансування шукали в громадах, що раніше входили до складу Козелецького району.

 «Спершу було виділено суму 10 мільйонів соцекономом на проведення робіт із встановлення ліфта, а також утеплення. У зв’язку з війною було трохи витрачено на підготовку оборони цієї території, через що бракувало грошей. Зібрались усі громади, які належать до колишнього Козелецького району, була визначена пріоритетність і кожна громада долучилася до реалізації цього проєкту, аби жителі навколишніх сіл і міст могли спокійно тут отримувати медичну допомогу.»,- Борис Приходько – народний депутат України від Чернігівщини

Найбільше уваги цього дня отримали, звісно ж, працівники лікарень. Переддень Дня медика не обійшовся без численних подяк за невтомну працю медиків Чернігівщини. Грамоти, подяки та символічні подарунки вручили працівникам Козелецької лікарні інтенсивного лікування, Козелецького центру первинної медико-санітарної допомоги, Остерської міської лікарні та Остерського центру первинної медико-санітарної допомоги.

 «Ми відзначали та вітали медиків первинної медицини – вручили грамоти Верховної Ради, також подяки від народного депутата. Зараз ми перебуваємо у КП «Козелецька районна лікарня», де також вітаємо медиків із професійним святом.»,- Борис Приходько – народний депутат України від Чернігівщини

 «Отримали почесні нагороди, почесну грамоту Верховної Ради України отримав наш водій, також отримали почесну грамоту Чернігівської обласної ради.»,- Інна Кондратьєва – головна лікарка Козелецького РЦ ПМСД

 «Вітали найкращих працівників, вітали грамотами. До прикладу, грамоту від Верховної Ради України отримала наш заслужений лікар-терапевт Грижук Марія Теодорівна.Також працівники отримали грамоти і подяки від Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, обласного комітету профспілки, від Козелецької селищної ради.»,- В’ячеслав Приліпко – генеральний директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування»

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button