ВійнаКримінал

Апеляційним судом підтверджено законність вироку стосовно двох військових рф, які знущались над місцевими мешканцями в Іванівці

Чернігівським апеляційним судом залишено без змін вирок Чернігівського районного суду, яким двох російських військовослужбовців засуджено за порушення законів та звичаїв війни до 12 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадуємо, що 6 березня 2022 року двоє окупантів зайшли на територію приватного господарства у селі Іванівка Чернігівського району, де у будинку перебували місцеві мешканці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від оборудок з орендою комунального майна до майнінгу криптовалюти: поліція Чернігівщини викрила схему незаконного збагачення чиновників (Фото, відео)

Один з військових рф почав проводити обшук, а інший в цей час, з метою залякування потерпілих та подолання можливого опору, розпочав хаотичну стрільбу з автоматичної зброї по будинку, а також розстріляв належний власникам автомобіль.

У подальшому військовослужбовці країни-агресора, погрожуючи розстрілом дітей та чоловіка, незаконно позбавили волі потерпілу та катували її.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, застосування катування або нелюдського поводження щодо цивільних осіб заборонено.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button