Суспільство (відео)

Історія чернігівця, який переміг рак (Відео)

Молодий, міцний і талановитий хлопець, спортсмен, вихованець клубу «Рукопашний бій» Михайло Шульга два роки тому за волею сліпого жеребу отримав у суперники важку хворобу – рак.

Біль у нозі тривалий час не давав спокою.

Спершу думали, що то наслідок травми. Однак після ретельного обстеження і аналізів довелося почати тривалу та нелегку боротьбу з підступною недугою.

Та в цьому протистоянні хлопець був не сам. На допомогу прийшли рідні, друзі, одноклубники та тренери. Це надавало Михайлу сил та енергії.

Лікувався чернігівець у столичному Інституті раку. Йому видалили суглоб і частину кістки. Замість них встановили металокерамічний ендопротез. Майже рік хлопчина був прикутий до ліжка. Та завдяки зусиллям лікарів, самого Михайла та його величезної групи підтримки хвороба відступила. Він став на ноги і повернувся до повноцінного життя.

Минуло ще трохи часу – і хлопець не зміг всидіти вдома та прийшов до спортивної зали, де тренувався протягом 4 років. Тут його чекали, за нього хвилювалися.

Михайло Шульга вдячний усім за підтримку та допомогу. Каже, що завдяки заняттям спортом він став сильним не тільки тілом, а й духом. Саме це й відіграло одну з ключових ролей у боротьбі з раком. Тому радить ніколи не здаватися, не втрачати оптимізм, боротися і вірити.

Ще статті по темі

Back to top button