Колонка редактора

33!

Уже понад місяць Чернігівщина на карантині. Та давайте відверто, попри всю складність і серйозність ситуації, для багатьох карантин – це незапланований відпочинок. І в цьому побутовому квесті значне місце посідає кухня й холодильник. Жарти про те, що після карантину треба сідати на дієту, насправді не такі вже й жарти. Адже народна філософія «нехай хоч ядерна війна, але обід за розкладом» – як свята істина. А коли на шляху курсування оселею стоїть холодильник, то фактично завжди має місце невеличкий «перекус». А «перекусити» в справжнього українця завжди щось та знайдеться. Це до закидів про те, «як погано в Україні живеться».

Та не про це. Хочу розповісти про реальний «карантин» і «самоізоляцію», в якій опинилися 33 чилійські шахтарі 5 серпня 2010 року. На шахті Сан-Хосе внаслідок обвалу породи трапилася аварія. У полоні смерті під землею на глибині 700 метрів залишилися 33 шахтарі. Уявіть – майже кілометр під землею.

Але вони всі дивом вижили. У них був запас їжі тільки на три дні… Проте вони згуртувалися, взяли себе в руки і повірили в порятунок. Їли по крихті на день. Молилися… У шахті вони пробули 69 діб…

Завдяки наполегливості рідним, які також згуртувалися і дотиснули чилійський уряд, операція порятунку все ж почалася. Хоч ніхто не знав, чи живі шахтарі.

Емоційний процес пошуку і порятунку чилійських чоловіків майстерно показали в фільмі під назвою «33». Лідера шахтарів неперевершено зіграв Антоніо Бандерас. До речі, цікавий факт. Якщо хтось не знав, то справжнє прізвище зіркового іспанця – Бандера. Хосе Антоніо Домінгес Бандера.

Раджу в один із «карантинних» вечорів переглянути фільм «33». Не просто переглянути, а проаналізувати сюжетну лінію і замислитися над власними цінностями.

Усім здоров’я!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button