Колонка редактора

Про Боба Гелдофа, африканський голод і базікал

Можна весь час скиглити, жити в суцільному негативі, ні в що не вірити, ще й інших збивати з пантелику. А можна чхати на думки інших, рухатися вперед й об’єднувати на шляху достойних небайдужих людей.

Яскравий приклад!

Боб Гелдоф!!!

Ірландський музикант одного дня побачив репортажі про страшний голод в Ефіопії й у 1984 році почав діяти. Спершу він створив благодійний рух «Band Aid». Потім був грандіозний проект «Live Aid» – це багатогодинне концертне шоу, яке транслювали в прямому ефірі провідні телеканали. Загалом під час «Live Aid» для голодуючих Ефіопії було зібрано близько 170 мільйонів євро.

А в 2005 році на підтримку країн Африки Боб Гелдоф створив «Live 8». Це ще потужніший міжнародний проєкт, що передбачав вісім одночасних концертів по всьому світу. Цей проєкт вплинув на Велику вісімку і наступний саміт усерйоз розглядав проблеми африканського континенту.

Це не всі його благодійні акції.

Боб Гелдоф двічі був номінантом на Нобелівську премію миру, утім, так її і не отримав.

Коли хтось вам буде пудрити мізки дебільними фразами про те, що все пропало, що все одно все розкрадуть, що все так погано, шліть далі того «хтось» і пригадайте Боба Гелдофа – навіженого музиканта, який врятував багато людських життів!

Павло Солодовник

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button