Культура (Вiдео)

Брудний реалізм та емоційна концепція на диптихах у роботах чернігівського митця (Відео)

Художник Павло Тищенко готує виставку власних робіт.

Усі вони зроблені у стилі вуличного фото.

«Якщо точніше описувати, то це брудний реалізм. Вони створені експромтом, без якоїсь чіткої підготовки та без якогось плану. Це сира творча робота, на ходу, на імпровізації, що дає можливість цим роботам залишатися живими, справжніми», — Павло Тищенко, художник.

Фото зроблені у різних куточках України. Павло Тищенко часто робив їх під час подорожей. Як, наприклад, фото цієї немолодої жінки. Його художник зробив під час подорожі до Карпат, в Івано-Франківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський художник Леонід Могучов отримав міжнародне визнання (Фото)

«Того дня я був дуже радий перебуванню в горах, був такий творчий підйом. Ми приїхали на ринок і я почав фотографувати всіх людей, які мені здавалися цікавии. Оцей кадр мені напрочуд подобається, бо тут є цікава емоція, що перегукується із зовнішнім виглядом, з кольорами», — Павло Тищенко, художник.

На світлинах зображені люди, їхні стосунки, локації, події. Загалом у колекції художника налічується 40 робіт.

«Я не ставив чіткого завдання назбирати якусь колекцію, мені завжди це подобалося. Раніше це було на такому легшому рівні, спершу фотографував на телефон. Потім я купив камеру, почав робити це частіше. І от у мене зібралася певна колекція, яку я вже можу показати», — Павло Тищенко, художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентують виставку молодого художника Олександра Стіа

Половина виставки складається з диптихів, тобто колажів, де зображено два фото. Художник каже, що їх суть полягає в тому, щоб світлини перегукувалися кольором, композицією і створювали загальну ідею. Їхня концепція має сприйматись як єдиний витвір.

«Тут більше композиційно-колірна перекличка між двома фотографіями. Мені подобається емоціями. Вона тут наче щось несправжнє, мертве, а тут жива, правдоподібна, можливо, трохи негативна емоція. Ще й із небом. Створює життєве забарвлення», — Павло Тищенко, художник.

Перша виставка цих робіт пройшла в художника вдома, потім він презентував її столичним поціновувачам мистецтва. Чернігівці ж зможуть із нею ознайомитись вже з 30 січня в обласному художньому музеї імені Ґалаґана. Експозиція діятиме місяць.

Журналіст — Ольга Лазун

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button