Культура (Вiдео)

Зустріч на безлюдному острові та музичне спілкування: чернігівські театрали завершать сезон прем´єрами (Відео)

95-й театральний сезон Чернігівського облмуздрамтеатру завершиться 27 червня концертною програмою. До цього глядачів порадують двома прем´єрами, зокрема детективної історії «Загадкові варіації» за п´єсою Еріка-Емануїла Шмітта. В постановці задіяні лише два актори.

«На безлюдному острові одинак, лауреат Нобелівської премії зустрічається з журналістом. У них відбувається дуже цікаве інтервю, тільки хто в кого бере інтерв’ю – це вже інше питання, і чим воно закінчиться – це дуже цікаво. Треба прийти і подивитися. Глядачі перебуватимуть на сцені, актори будуть у дуже близькому контакті з ними. Перед початком вистави буде читання листів відомих авторів: Франка, Лесі Українки, Стефаника», — Денис Федєшов, режисер-постановник Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Прем´єрний показ цієї вистави заплановано на 25 і 26 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський балетмейстер планує реалізувати корейський досвід у Молодіжному театрі (Відео)

«Після другої прем’єри у фойє другого поверху нашого театру відбудеться премєра такої камерної співочої програми «Кафе-рояль на два голоси», в якій беруть участь Едуард Брагіда, заслужений артист України, та Альберт Лукашов. Це така форма спілкування музична з глядачем: театр-кафе, чай, кава. Буде дуже душевно», — Андрій Бакіров, художній керівник-головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Андрій Бакіров зазначив, що цей сезон видався досить складним для театралів через карантин.

«Ми вимушені були тричі перебувати в повному локдауні, зупиняти роботу, відправляти людей на вимушений простій. В третій раз, коли ми вийшли знову на роботу, то перше, чим ми мали зустріти наш колектив, це тим, що з нас додатково знімають 30% академічної надбавки. Багато ударів», — Андрій Бакіров, художній керівник-головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Попри труднощі, театрали вже планують відкриття нового сезону, яке заплановане на серпень і розпочнеться з прем´єри вистави «Мауглі».

«Я дуже люблю класичні казки. Зараз мій погляд зупинився на «Мауглі». Це вистава для сімейного перегляду, адже як діти, так і дорослі знайдуть щось для себе», — Анастасія Кузик, режисерка-постановниця Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Анастасія Кузик зазначила, що твір пройшов сценічну редакцію. Вона запевнила, що вистава має вдатися абсолютно авторською.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button