Культура (Вiдео)

«Чернігів: Модернова Доба» – у місті презентували новий фотокаталог (Відео)

«Чернігів: Модернова Доба» – під такою назвою в місті видали новий фотокаталог, що містить у собі старовинні плани Чернігова, перелік будівель адміністративних і фінансових установ, а також житлові та садибні забудови.

«Це робота, що розпочалася ще минулого року, власне, Олександр Бондар тоді ще був співробітником нашого інформаційного центру. Він і почав упорядковувати цей альбом для того, щоб максимально розкрити картину нашого міста. Віддзеркалити абсолютно всі плани міста, які збереглися, бо це величезний масив інформації. Навчальні заклади, які є в нашому місті, площі, як вони змінювалися, бо так легко тоді пояснити, чому та площа яка є зараз, удвічі менша, ніж раніше. Це все те, що можна роздивитися»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Зі світлинами для фотоальбому допоміг чернігівський фотохудожник Валентин Бобир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові покажуть затрофеєні документи фашистів (Фото)

«Якщо говорити про картографічний матеріал, то це з колекції Костянтина Ягодовського та Олександра Бондаря.

Упорядкований альбом – це візитівка нашого міста, що може стати в майбутньому і подарунковим виданням, і матеріалом для гідів, тому що зручно використовувати фотоматеріал, аби люди могли зрозуміти, який воно мало вигляд. А після буремної весни, тим паче, потрібні світлини гарної якості, щоб показати, який вигляд мав будинок Тарновського і що ми маємо сьогодні. Або кінотеатр Щорса – який він був тоді і який він сьогодні»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Для зручності у фотокнизі передбачений переклад ще англійською мовою, аби кожен з іноземних туристів мав змогу комфортно отримувати інформацію, не потребуючи додаткової допомоги. Друковану версію можна переглянути в Туристично-інформаційному центрі, а також узяти її почитати додому. На майбутнє планують збільшити наклад, аби видання можна було подарувати як презент із рідного міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button