Культура (Вiдео)

Іде до мрії: чернігівський музикант знімає кліпи на телефон і займає топові місця Shazam-чарту (Відео)

Нещодавно ми розповідали історію чернігівського музиканта Костянтина Грищенко, треки якого потрапляють до рейтингу Shazam Україна. Днями він випустив нову музикальну композицію «Спокій» і навіть встиг відзняти кліп. Каже, текст пісні відображає сучасні реалії кожного українця.

«Коли я його писав, то хотів передати посил, що нам усім потрібен спокій. Це як голос, напевно, кожного українця, який хоче мати певний спокій усередині себе, попри ті обставини, що зараз у нашій державі. 

Кліп – то взагалі окрема історія. Сидимо ми з другом у кафе тут, у Чернігові. Уже настав вечір, а до цього ж ліхтарі в місті не вмикали, комендантська година і все було в темряві. А тут засвітили ліхтарі, і я кажу: а давай ми знімемо кліп. Він погодився, отак зненацька на телефон і зняли», — чернігівський музикант Костянтин Грищенко (Kgik).

Першу частину кліпу вони відзняли на алеї біля кафе, а потім попрямували до Драмтеатру. Там і побачили цікаву машину, познайомилися з власником і розказали про ідею. Так відзняли другу частину. Костянтин, як і раніше, зазначає: для творчості професійна техніка – то справа часу, а якщо є натхнення і бажання творити, то не треба це відкладати на потім.

«Зняли кілька різних дублів із різних ракурсів тощо. Я за ніч усе змонтував просто на телефоні, вийшло наче непогано. Звісно, хотілось би краще, але до цього ще доростемо. Треба бути в малому вірним, а там піднімемося», — чернігівський музикант Костянтин Грищенко (Kgik).

Зараз музикант працює над ремонтом у своїй студії, каже, що мріє, аби там було більше простору для запису різних композицій, утім, ремонт не заважає працювати над новими треками.

«Є демка одна, називається «Не спіши судити». Я вже виклав певний уривок, думаю, я його дороблю.

Хочу виходити на більший рівень, досягати топів не тільки Shazam-чарту, а й інших чартів України. Я вважаю, це можливо, вважаю, моя творчість комусь цікава.

Багато коментарів – роби ще, роби ще, ми чекаємо, ми хочемо ще», — чернігівський музикант Костянтин Грищенко (Kgik).

Також, зазначає, від початку повномасштабного вторгнення в Україні стрімко зріс попит саме на українські композиції. І якщо раніше серед репертуару було кілька композицій російською мовою, то зараз хочеться творити виключно українською.

«Я думаю, що для кожного українця ближча наша музика, українська. Там, де моральні цінності навіть більш правильні. 

Я розумію, що через українську мову мені легше донести певний задум до тих, хто слухає українською, і це класно. Я люблю українську, я навіть у дитинстві з однокласниками грав у гру – хто більше зможе розмовляти українською. Бо ми більше спілкувалися російською, і вони більше як 5 хвилин не протрималися. Я – патріот своєї держави, я люблю свою державу», — чернігівський музикант Костянтин Грищенко (Kgik).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не свободен»: чернігівський музикант записав відповідь Кіпєлову 

Підтримуйте українських виконавців і стежте за новинками! А також продовжуйте йти до своєї мрії, навіть якщо у вас немає професійних інструментів, а тільки телефон у кишені.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button