Культура (Вiдео)

Я щаслива бути тут: у Чернігові відбулася зустріч із письменницею Мариною Гримич (Відео)

Марина Гримич – талановита українська письменниця, що у своєму творчому доробку має понад 20 творів. Крім письменницької кар’єри, вона займається науковою діяльністю як фольклорист і етнограф. У своїх книжках пані Марина вдало поєднує всі знання, таким чином створюючи захопливу сучасну літературу. Днями талановиту письменницю гостинно вітали в Чернігівській бібліотеці імені Короленка.

«Хочу вам сказати, що ця будівля, в якій знаходиться Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка, є однією з двох моїх найулюбленіших будівель в Україні. Я коли підходжу сюди, у мене калатає серце»,- Марина Гримич – письменниця, член Спілки письменників України.

І хоч зустріч була анонсована як безпосередня презентація письменниці, разом із цим відбулося й представлення пані Мариною нового роману – «Лара». Він став триквелом до попередньої книжки письменниці – «Клавка». Ці історії пов’язані між собою в трилогії романів: «Клавка», «Юра» і «Лара». Утім, кожну з них можна сприймати як окрему історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошти за російськомовні книжки передали для ЗСУ

«Я намагалася побудувати так твори, щоб можна було починати як окремий роман. Я намагалася, якщо персонажі були в попередньому романі, давати передісторію, знаючи, що, можливо, хтось почне з цієї книжки читати цю трилогію»,- Марина Гримич – письменниця, член Спілки письменників України.

Раніше письменниця вже навідувалася до Чернігова, аби представити одну з книжок, що побачила світ завдяки її видавництву. Утім, це перша чернігівська зустріч, присвячена письменниці, а не її творам.

«Це перша презентація присвячена саме мені.

І я щаслива в такому старовинному місці.

У такому прекрасному архітектурному стилі перебувати. Крім того, беручи до уваги те, що Чернігів і Чернігівщина пережили за останній рік. Я вважаю, що ми всі винні Чернігівщині. Якщо з погляду письменників, то безліч презентацій, якщо з погляду науки – конференції. Говорити на весь світ про Чернігівщину, що вона зробила для Києва і взагалі у війні. Я щаслива тут бути»,- Марина Гримич – письменниця, член Спілки письменників України.

Якісної української прози має бути якнайбільше, адже це важливий аспект у становленні нашої культури. Тому хочеться побажати пані Марині Гримич творчого натхнення. Віримо, що чернігівська зустріч здатна надихнути на нові захопливі книжки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button