Культура (Вiдео)

У Чернігові провели виставку майстра з золотими руками (Відео)

«Золоті руки майстра різьбяра» – під такою назвою в Чернігівському обласному художньому музеї пройшла виставка заслуженого майстра народної творчості України Андрія Каменецького.

«Каменецький – один із тих, кого знають далеко за межами Чернігівщини. І нам приємно, що зараз у залі на виставці зібрано дуже багато різнопланових робіт. Це показує з різних сторін самого майстра і презентує саму роботу Центру народної творчості»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брейк-данс культура «вливається» в життя чернігівської молоді: що приховують вуличні танці (Відео)

«Презентація його персональних робіт у різних техніках. Багато робіт, що експонуються і в Києві, і в нас, в обласному Центрі народної творчості, з технікою дуже унікальною, яка притаманна тільки Чернігівщині»,- Юлія Солонець, директор КП «Чернігівський обласний центр народної творчості» ЧОР.

Виставка приурочена до 25-річчя професійної діяльності автора, який працює та навчає дітей в обласному Центрі народної творчості. Андрій Каменецький розказує, що для нього різьблення вже давно стало не професією, а покликом душі.

«З дитинства пішов на гурток, так залишився, так і зараз працюю – діток навчаю. Це душа. Не можна сказати, що це дає. Воно є як душа»,- Андрій Каменецький, різьбяр, автор виставки.

Загалом на виставці представлено понад сто авторських робіт. Триватиме ж їх експонування до кінця січня наступного року. Наразі саму виставку через карантинні обмеження показали широкій аудиторії в онлайн-режимі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button