Культура (Вiдео)

Книжкові вікенди: хранителі книг Чернігівщини обіцяють насичені осінні програми (Відео)

Ювілеї, фестивалі, урочистості, презентації та конференції. Бібліотечна система Чернігівщини напередодні осіннього навчального сезону підготувала безліч цікавинок, аби привабити свого читача та забезпечити його якісною книгою.

«У нас буде дуже насичений вересень. Тому що він подієвий. Кілька ювілеїв визначних письменників – Куліша, Довженка і Коцюбинського. Крім того, буде презентація книги за результатами літньої літературної школи», — Людмила Зіневич, директор чернігівської центральної бібліотечної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літературно-мистецька галявина від чернігівських бібліотекарів

Ще один топовий захід осені – це фестиваль «Чернігівська покровська книжкова толока». Проте не заходами єдиними… Найголовніше – книжкові фонди поповнюються. Зокрема є багато новинок для найменших.

«За останній рік фонди нашої бібліотеки поповнилися цікавою літературою як українських, так і зарубіжних письменників», — Людмила Хомич, провідний бібліотекар дитячої бібліотеки ім. О. Довженка.

Є й ексклюзивні відділи, де можна знайти літературу від діаспори, багато серед неї й англомовної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життєво важливий подарунок: чернігівська бібліотека отримала сюрприз від невідомого мецената

«Канадські діаспорні видання. Це переважно історія. Ті сторінки історії, які раніше не висвітлювались – голодомори, репресії, ОУН-УПА», — Олена Терещенко, завідувачка канадсько-українського центру.

Не відстають від міських і обласні бібліотеки. Там насичено проходило все літо, зокрема в різноманітних тренінгах і навчаннях як для педагогів, так і для дітей. Заплановано багато культурних співпраць.

«30 вересня – всеукраїнський День бібліотек і ми плануємо низку заходів. Серед цікавого – це спільний проект із Молодіжним театром. Коли ми популяризуємо українську літературу», — Інна Аліференко, директор чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

Сьогодні бібліотеки як міста, так і області йдуть у ногу з часом, намагаючись всіляко вдосконалювати свою роботу з читачем, знаходячи щоразу нові креативні місця дотику зі своєю аудиторією.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button