Культура (Вiдео)Суспільство (відео)

Нова дитяча читальна зала з’явилась в чернігівській бібліотеці (Відео)

Невеличкий книжковий рай для найменших чернігівців створили в одній із бібліотек міста. Складно повірити, але раніше ця кімнатка була непридатна для зберігання книжок і прийому відвідувачів. А вже зараз вона заставлена невеличкими стелажами з сучасними яскравими україномовними книжками та чекає на своїх маленьких читачів.

«Раніше тільки було приміщення, де приймали і дітей, і дорослих. Книжки всі були в одному приміщенні, а зараз ми знайшли можливість відкрити окрему кімнату, окрему дитячу зону, де зібрали лише дитячі книжки», — Ганна Пушкар – директорка Чернігівської міської комунальної ЦБС.

«Ми зробили косметичний ремонт своїми руками, поставили стелажі невеликі, пофарбували їх. Там завдяки роботі нашої бібліотеки центральної поміняли підлогу», — Наталія Крижановська – провідна бібліотекарка відділу обслуговування ЦБ ім. М. Коцюбинського.

Зараз бібліотека поділяється на дві частини: одна – з книжками для дорослих, інша – з дитячою літературою. Такий розподіл дуже зручний для працівників, адже все впорядковано, виокремлено категорії. Водночас таке рішення до вподоби й найменшим читачам.

«Заходить дитина, у неї одразу змінюється погляд. Вона дивиться, скільки книжок, а потім бачить, які вони гарні, які різноманітні, діти люблять очима, вони дивляться на ці книжки і їм цікаво», — Наталія Крижановська – провідна бібліотекарка відділу обслуговування ЦБ ім. М. Коцюбинського.

Працівники бібліотеки запрошують містян у гості до нової читальної зали, адже книжка жива, коли її читають.

«Саме про цю зону, про цю кімнату ще не дуже відомо. Тому я запрошую всіх читачів із дітьми приходити та брати дитячі книжки на вулиці П’ятницька», — Ганна Пушкар – директорка Чернігівської міської комунальної ЦБС.

Також працівники бібліотеки просять читачів дарувати вже прочитані книжки – таким чином вдасться наповнити фонд новою цікавою літературою.

«Якщо вони стоять без діла, якщо їх уже прочитали, то ми просимо, щоб вони їх нам подарували. Люди хочуть читати нове, але фонд зараз не встигає так оновлюватися. Хай будуть навіть зарубіжні, але українською мовою», — Наталія Крижановська – провідна бібліотекарка відділу обслуговування ЦБ ім. М. Коцюбинського.

Якщо ви ще не були в гостях у книги – поспішайте, адже це чудова можливість із користю провести час усією родиною.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button