Культура (Вiдео)

«Memento mori» та мода ХІХ століття: художній музей планує реалізувати амбітні проекти (Відео)

Карантин особливо болісно вдарив по культурному життю в Чернігові. Проте обмеження не зупинили колектив Чернігівського обласного художнього музею в сенсі креативу та підготовки нових творчих проєктів.

«Сьогодні музей готується активно до власних нових творчих проєктів. І продовжує співпрацю з іншими художниками й організаціями. Зокрема уже в грудні ми одну виставку. Відкриваємо практично наступного тижня. Це мода в образотворчому мистецтві»,-  Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Ця виставка покаже живопис і графіку, продемонструє тенденції моди в ХІХ та на початку ХХ століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через терни – до творчості: колектив художнього музею самотужки реставрував заклад (Відео)

Далі наприкінці цього року або на початку наступного планують відкрити ще два музейні проєкти «Memento mori» та «Символіка модерну і модернізму». Останній стосується цілої епохи, в якій на меті мали зробити життя людей кращим через культуру.

«Так сталося, що кінець ХІХ століття – це був період певного занепаду та негараздів. І митці хотіли бачити світ дещо новим – яскравим, сповненим краси. Художники зображали вродливими, красунями. Чільне місце належало квітам»,- Олександра Острякова, науковий співробітник Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Загалом наразі організаційна роботи з підготовки нових виставкових заходів у музеї запланована на місяці вперед.

«На наступний рік у нас уже до травня розписано виставкові заходи з художниками з Києва та Чернігова, які привозитимуть свої роботи»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

Найпершим же заходом, який проводитимуть у музеї з дотриманням усіх карантинних обмежень, 7 грудня, має стати захід, присвячений 120-й річниці від дня народження відомого художника з Чернігівщини – Олександра Савченка-Більського.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button