Культура (Вiдео)

Через терни – до творчості: колектив художнього музею самотужки реставрував заклад (Відео)

Крок за кроком наближаючись до мети створення сучасного оновленого культурного хабу. З кожним роком Чернігівський обласний художній музей імені Ґалаґана змінюється на краще. Ось і цьогоріч навіть із невеликим фінансуванням вдалося привести до ладу три виставкові зали.

«Реставраційні роботи були пов’язані із заміною вікон. Нам замінили 23 вікна і в цих залах ми зараз проводимо внутрішні косметичні ремонти»,- Юрій Ткач, директор чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

На проєкт і заміну вікон з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень. Решту під час карантину працівники музею, починаючи від директора та закінчуючи технічним персоналом, робили самотужки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові художній музей планує грандіозне розширення (Відео)

«Ми купили матеріали за зароблені нами кошти. Нам допомогли відшліфувати паркет у двох залах. І наші всі працівники долучилися до роботи – пофарбували стіни, підлогу»,- Юрій Ткач, директор чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

«Після того, як змінили вікна, у нас дуже багато було роботи. Ми і замазували. І білили стіни, і фарбували вікна. Зали ми дуже гарно поробили»,- Наталія Головань, технічний працівник музею.

«Наш музей після ремонту має кращий вигляд. І як доглядачу мені приємно сидіти в оновленому залі. Бо тут гарно, світло»,- Віра Панова, старший музейний доглядач.

Реставраційні роботи по всіх залах, якщо отримають фінансування, планують завершити наступного року. Але одразу впадає у вічі разюча відмінність між «старими» приміщеннями – з розбитими вікнами, обдертою шпаклівкою тощо, – і новими. Наразі художній музей є однією з візитівок міста, області для туриста, тому серед планів влади – виділити фінансування в розмірі приблизно 13 мільйонів гривень на створення тут культурного хабу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button