Культура (Вiдео)

Прем´єри вистав та оновлення творчого складу: цікавинки сезону в облмуздрамтеатрі (Відео)

«Дякую, дякую і ще раз дякую нашому чернігівському глядачу, який, попри все, до нас прийшов, наш глядач»,- Сергій Мойсієнко, головний директор Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка.

Саме з цих слів розпочалася пресконференція керівництва Чернігівського обласного театру імені Шевченка. Тут наголосили на тому, що, попри дві хвилі жорсткого карантину, він зміг відновити роботу з лютого. Вже відбулися прем’єри вистав «Приборкання норовливого», «Майська ніч», «Саронська квітка, або Інша сторона гріха».

«І наприкінці січня випустили «Небезпечні зв’язки» завдяки допомозі Українського культурного фонду. Це була програма інституційної підтримки, де, окрім можливості втілення творчих проєктів, були виділені фінансові бонуси людям, які створювали цей проєкт. Це допомогло нам пережити карантин і потім нокдаун»,- Андрій Бакіров, художній керівник – головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка.

Однак без втрат у колективі не обійшлося.

«Бо зараз не всі люди можуть собі дозволити чекати на 2/3 зарплатні. Невелика ротація є в театрі і вона триватиме. Тому ми поновлюємо репертуар театру, в нас понад 40 вистав. Треба робити великі введення на головні ролі»,- Андрій Бакіров, художній керівник – головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про 50-й кілометр, що на чернігівській дорозі, склали пісню (Відео)

18 березня на чернігівців очікує прем´єра вистави «Темна історія» за творами британського драматурга Пітера Шеффера. Початок наступного театрального сезону ознаменується ювілейним заходом із нагоди 95-річчя утворення театру. Та чимало планів зірвалося через карантин. Зокрема цьогорічні весняні гастролі в Туреччині. Під питанням і поїздка на фестиваль у Кракові «Схід-Захід». Утретє переноситься фестиваль «Слов´янські театральні зустрічі».

«Але ми намагаємося зберегти повну афішу, тобто присутність потужних колективів із Києва, театр Шевченка з Харкова. Тобто зберегти афішу, аби зустріч глядача з улюбленими акторами чи колективами обов´язково відбулася»,- Андрій Бакіров, художній керівник – головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка.

Головний директор театру наголосив на тому, що зараз театр особливо занепокоєний бюджетом цього року, адже скорочення колективу може призвести до негативних наслідків. Також він наголосив на важливості дотримання карантинних вимог.

«Це надзвичайно важливо, бо випадають 1-2 людини – і театр зупиняється. Ми зав’язані на людях, це люди рідкісних професій. Вони надзвичайно для нас важливі, тому ми дивимося на це з великою увагою. Плюс наш глядач»,- Сергій Мойсієнко, головний директор Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г. Шевченка.

Під час зустрічі з журналістами говорили і про підготовку до святкування 30-річчя незалежності України. Театр уже вніс низку власних творчих пропозицій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button