Культура (Вiдео)

Танці для всіх: молоді тренери створили хобі-студію для дорослих (Відео)

Професійні танцівники Єгор та Аліна перетворили улюблене заняття на власну справу. У Києві пара відкрила свою студію танців.

«Десь із 17 років я почав практикувати як тренер. Практику напрацював, і з Аліною ухвалили рішення, що треба щось своє робити. Знайшли залу, відкрили та набрали хобі-групу», — Єгор Храпаль, майстер спорту України міжнародного класу, президент танцювального клубу «Twinkle Dance Studio».

«Цього року ми ухвалили рішення, що знаходимо залу, що це можливо. Багато хто казав, що, певно, не вдасться, що ви і так добре почуваєтесь, але все добре пішло. І слава Богу. От розвиваємося і далі», — Аліна Семененко, кандидат у майстри спорту України, головний тренер «Twinkle Dance Studio».

Молоді тренери кажуть, що відкрити справу допоміг карантин. Адже тепер власники залів пропонують вигідні умови оренди. Зменшилася і конкуренція.

«Коли не було карантину, то було багато студій, велика конкуренція. І, звісно, йтимуть до тих людей, клубам яких не один десяток років. У нас нова студія. Ми взяли тим, що ми діючі танцівники. І в період карантину багато студій закрилися. Ми проводили тренування в онлайн-форматі. І досягли того, що не закрилися, хоч і нова студія, а продовжуємо розвиватися», — Аліна Семененко, кандидат у майстри спорту України, головний тренер «Twinkle Dance Studio».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в ритмі танцю, або Світ захоплень активної школярки із 19-ї школи

Єгор та Аліна розказують, що ідея створити студію виникла й через те, що зараз є багато подібних студій для дітей, однак для дорослих можливості обмежені.

«Коли з бабусями, дідусями, або просто молодь приходить у хобі-групу, то треба все пояснювати легкою, простою мовою, щоб вони складні речі зрозуміли. Їм більше подобається навіть не в деталі вдаватися, а танцювати красиві хореографічні композиції, щоб можна було похвалитися перед своїми ровесниками. Вони від цього шаленіють», — Аліна Семененко, кандидат у майстри спорту України, головний тренер «Twinkle Dance Studio».

Клуб дає можливість не просто навчитися танцювати, а й знайти нових друзів.

«З власного досвіду, була бабуся, їй було 76 років, вона їздила у понеділок, середу, п’ятницю на Шулявку, кілометрів за 35, щоб позайматися, бо їй бракувало спілкування. У нас інколи хвилин 30 іде на те, щоб вони емоціями поділилися: що в кого на роботі, про новини розмовляють», — Єгор Храпаль, майстер спорту України міжнародного класу, президент танцювального клубу «Twinkle Dance Studio».

«Їм цікаво, вони спілкуються, щомісяця ми в клубі збираємося та обговорюємо якісь моменти. Це і спілкування, і задоволення, і розвиток. Їм подобається так проводити час, і ми радіємо, коли бачимо щасливі обличчя», — Аліна Семененко, кандидат у майстри спорту України, головний тренер «Twinkle Dance Studio».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танцювальний рекорд встановив у Чернігові колектив під керівництвом депутата «Нашого краю»

Наразі в клубі 13 учасників. Більшості з них – поза 40 років. Але серед відвідувачів студії є і студенти, і молоді любителі танців. Суть хобі-групи полягає в тому, що люди приходять сюди просто задля задоволення. Але є й ті, хто вже замислюється над виступами на великій сцені.

«Є така категорія Pro-Am – коли ми, тренери, танцюємо з нашими учнями. Їх тренуємо та виступаємо з ними на турнірах. Це зараз дуже популярний рух у США, Європі, Росії. В Україні він відносно новий і тільки зароджується», — Єгор Храпаль, майстер спорту України міжнародного класу, президент танцювального клубу «Twinkle Dance Studio».

Тренери кажуть, що дедалі більше людей прагнуть займатися танцями. Тому вони планують ділитися своїми знаннями та вміннями з мешканцями інших міст, зокрема й Чернігова.

«Київ, Харків – це в танцях найбільші і найсильніші. Решта міст – на рівні, але відстає. Ми хочемо розвивати регіони, щоб будь-хто зацікавлений міг навчитися танцювати», — Єгор Храпаль, майстер спорту України міжнародного класу, президент танцювального клубу «Twinkle Dance Studio».

«У нас не лише бальні танці. Є латина і стандарт. Дехто хоче лише латину. Ми плануємо запускати тоді лише латину або лише європейські. Ми зважаємо на побажання підопічних, щоб ми знали, що їм дати», — Аліна Семененко, кандидат у майстри спорту України, головний тренер «Twinkle Dance Studio».

Молоді тренери вже мають кандидатів, які продовжуватимуть їхню справу в Чернігові. Вивчають запити від людей, які хочуть займатись у філіалах їхнього клубу, щодо розташування студії.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button