Культура (Вiдео)

У Чернігові можна буде приміряти на себе одяг і військову амуніцію часів Київської Русі (Відео)

На мить уявити себе воїном епохи Київської Русі. Невдовзі в Чернігівському обласному історичному музеї планують історичні реконструкції – забезпечуючи можливість приміряти одяг і військову амуніцію кінця Х – початку ХІ століття.

«Пробувати, споглядати або на собі відчувати, наскільки зручно рухатись, скільки може перебувати в цьому комплекті на відкритому просторі, зокрема за різних погодних умов»,- Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В. Тарновського.

Нещодавно музей доукомплектувався реконструкціями одягу та зброї. І тепер може зібрати все для повноцінного воїна тих часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці є унікальна й старовинна Свято-Покровська церква

«Тепер у нашому комплекті є щит дерев’яний, є спис, є обладунок захисний із пластин, є шолом»,- Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В. Тарновського.

Усе це та решту стародавнього одягу тут планують відправити не в музейні сховища, а використати для ознайомлення з історією та навчання.

«Цікаві для нас із погляду музейної педагогіки. Проведення різноманітних заходів, коли наші учасники можуть не тільки побачити, послухати, але й одягти, доторкнутися. Тобто глибше зануритися в ту епоху»,- Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В. Тарновського.

Вдягати воїна і перевіряти його «витривалість» планують або в Чернігові на базі історичного музею, або ж у філії музею в Седневі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button