Культура (Вiдео)

Відомий митець презентував у Чернігові свою зимову виставку (Відео)

У Чернігівському колегіумі на Валу презентували виставку картин «Зимова казка» – відомого українського художника, архітектора та карикатуриста Віктора Кудіна.

«Маг, чарівник цієї виставки – маестро Віктор Петрович Кудін, архітектор, художник, фотограф, карикатурист», — говорить Алла Доценко, заступник генерального директора заповідника «Чернігів стародавній» із наукової та культурно просвітницької роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обласному центрі відкрилась виставка знаного митця Чернігівщини

Перша виставка цього року, митець всеукраїнського рівня і влучна тема – зима. Хоч митець родом із Київщини, переважно живе та працює в столиці, Львові та за кордоном, але всі краєвиди – із засніженої Чернігівщини.

«Ви справді любите зиму. І це у ваших роботах видно. Відчувається свято зими. І це дуже приємно», — зазначає Дмитро Никоненко, радник голови Чернігівської обласної ради.

«Приємно те, що автор дивиться своїм поглядом на звичні нам пейзажі та відтворює свої відчуття і свої емоції», — говорить Тетяна Федоритенко, секретар Чернігівського відділення Національної спілки художників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таланти від Бога: майстриня зі Сновщини створює дивовижні картини-панно

Адже має дачу в селі Крехаїв Козелецького району. Саме там протягом семи років і створював свої полотна. Тема зими виникла на тлі антагонізму митця до літніх пейзажів.

«Ненавиджу малювати зелень. Добре купатись, ходити лісом, але малювати зовсім не подобається. А монохромність зими якраз притягує», — зізнається Віктор Кудін, автор виставки «Зимова казка».

Творчість Віктора Кудіна, як уже зазначали, є багатогранною і визнаною у всьому світі. Його виставки презентувалися в понад 30 країнах. Досяг висот й у карикатурі. Є заслуженим архітектором України. Очолює власну архітектурну майстерню.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button