Пишайся рідним краємПишайся рідним краєм (відео)

У Чернігові живе художник, який створює «пікантні» картини і малює Путіна (Відео)

Україна багата на цікаві та мальовничі місця і щедра на таланти. А Чернігівщина – перлина найбільшої частини України.

Олена Ягодовська – відомий мистецтвознавець, член Міжнародної асоціації арт-критиків ЮНЕСКО знайомить глядачів ЧЕline з видатними художниками краю. Пишаємося рідним краєм!

Володимир Матвєйцев народився в місті Кам`янець-Подільський, на Хмельниччині, та це не заважає йому любити й оспівувати чернігівський край у своїх роботах. Його основний напрям творчості – станковий живопис. Він – член Національної спілки художників, учасник всеукраїнських виставок, лауреат премії Михайла Коцюбинського. Твори зберігаються у Чернігівському художньому музеї та в приватних колекціях України, Іспанії, США, Ізраїлю та Канади.

Художник Володимир Матвєйцев розповів не сказав би, що Чернігів – культурна провінція.

-Це, швидше за все, таке болото, що, якщо сюди в’їхав, то вже звідси важко вирватися. Можна, звісно, вириватися, наприклад, у Києві торік я робив виставку. Але весь час були думки, що потрібна машина, потрібно організувати, щоб дешевше вийшло. Тож це провінція, в якій, з одного боку, легше працювати, бо ніхто на мізки не тисне, але, з іншого боку, ми варимося наче у своєму соку – це теж погано.

У нас мало виставок, це, певна річ, приблизно раз на місяць, може, раз на 20 днів. Звісно, цього мало, і в нас тут життя таке, я сказав би, як у селі, хоча начебто і поруч все.

Три роки от триває війна, і ясно, що когось це чіпляє. Вона мене, певна річ, зачепила, я прийняв це. Я як художник теж не міг сидіти квіточки малювати або пейзажі – мене нудило від цього. Я теж почав робити щось на цю тему.

Ще статті по темі

Back to top button