Політика (відео)

На Чернігівщину очікують нові вибори: експерт спрогнозував, якими вони можуть бути (Відео)

Навесні наступного року на Чернігівщині проходитимуть проміжні вибори. ЦВК призначила їх на 27 березня. Мешканці 206-го округу обиратимуть депутата замість загиблого Антона Полякова. Вони розповіли, за кого готові проголосувати.

«Хороший. – У якому сенсі? – У всіх».

«Він повинен дбати про людей. Це головне».

«Такої людини точно не буде. Тому що таких людей зараз не існує, які йдуть у політику. Він має бути доброчесний, але таких якостей у наших людей немає».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато кандидатів і брудні технології: прогнози експертів на проміжні вибори за 206-м округом

«Дуже розумним і чесним, порядним. Оце найголовніше, чого бракує нашим депутатам. Подивишся в залі, така неповага до промовця. Я законослухняна, я ходжу на вибори постійно і хочу, щоб щось було краще, але не вдається».

«Я над цим не задумувався. Я взагалі не бачу правдивих депутатів. Для чого їх вибирати?»

Політичний експерт Павло Пущенко телефоном розповів, якими можуть стати майбутні вибори. Він зазначив, що за округ змагатимуться кілька політичних сил. Насамперед це представники пропрезидентської партії. Однак хто буде кандидатом від «Слуги народу» – наразі достовірно не відомо.

«З другого боку, це буде політична сила Владислава Атрошенка в союзі з Кличком, які зараз дуже активно розвивають свій союз. І партію «УДАР», яка злилася з «Рідним домом», зараз очолили представники Атрошенка в Чернігові, очевидно, висуватимуть кандидатуру. Можливо, це буде Олександр Ломако, який активно зараз скрізь позиціонується вже як від «Удару». Ми бачимо останні публікації. Можливо, хтось інший. Але когось висувати вони будуть, про що було заявлено офіційно», — Павло Пущенко, політичний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли пройдуть вибори по чернігівському 206 округу Полякова

За словами експерта, також можуть висуватися колишній голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, який наразі очолив партію Гройсмана в Чернігівській області. Може висуватися й Олег Ляшко.

«Серед таких, хто ще міг би бути, називають того ж самого Микитася, який може захоче повернутися і забезпечити себе мандатом, щоб убезпечитися від політичного та судового переслідування. Можливо, Микола Рудьковський, який теж не чужий чернігівським виборцям. Називають і інші прізвища, але я не думаю, що це така стовідсоткова вірогідність», — Павло Пущенко, політичний експерт.

А от чесність і прозорість майбутніх виборів – під питанням. Досвід попередніх виборчих кампаній у Чернігові підказує, що здебільшого вони відбуваються з порушеннями. Зокрема це підкуп виборців, чорний піар та інше. Про це розповів політичний експерт. Не виключено, що й майбутні проміжні вибори ознаменуються тим самим.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button