Політика (відео)

«Наш край» ініціюватиме розгляд питання передачі лісів громадам на рівні уряду (Відео)

Представники місцевого самоврядування, депутати обласних рад Сумщини та Чернігівщини від політичної партії «Наш край» зустрілись у Кіптях, щоб обговорити питання необхідності передачі облагролісів, які зараз у віданні обласної ради, до територіальних громад.

«Справедливий і доцільний шлях, щоб ліси, які сьогодні обслуговують агролісгоспи, належали саме громаді, жителям громади. І ми вбачаємо своєю ціллю відстоювання інтересів наших виборців, що ці ліси повинні працювати на громаду», — Валентин Добров, депутат Сумської обласної ради («Наш край»).

Наразі на Сумщині обласна влада взагалі цього питання не хоче порушувати, а чернігівська взялася за непотрібну інвентаризацію – по суті, затягування часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія «Наш край» на Чернігівщині зміцнює свою структуру

«Вона є. Є кадастрові номери на ці ділянки лісів. Її не треба проводити. У деяких. Але їх спеціально не хочуть передавати. Для чого? Вони зараз почнуть процес інвентаризації. Процес, вони кажуть, триватиме пів року, а насправді довше. Зараз витягнуть із бюджету 30 мільйонів, якщо я не помиляюсь, на інвентаризацію», — Олександр Демиденко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

У свою чергу більшість громад готова до відповідальності прийняти та надалі обслуговувати лісове господарство.

«Громади завжди готові взяти на себе певну відповідальність. Але треба відпрацювати механізм цього всього», — Володимир Кучма, голова Кіптівської громади, голова Всеукраїнської асоціації громад.

Після тривалих дискусій учасники робочої зустрічі дійшли консенсусу, що необхідно порушувати це питання на державному рівні, адже проблема характерна для всіх регіонів України.

«Ми повинні ініціювати це питання на розгляд комітету Верховної Ради. Адже це питання не локального вирішення, це питання на державному рівні. І треба знайти підтримку на рівні уряду, Верховної Ради», — Володимир Кучма, голова Кіптівської громади, голова Всеукраїнської асоціації громад.

Було вирішено підготувати чіткі пропозиції, які будуть озвучені на засіданні профільного комітету Верховної Ради і в подальшому їх виноситимуть на розгляд Ради та уряду.

*Актуально 

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button