Політика (відео)

Лікувальні заклади мають працювати для людей: який наразі стан медицини Прилуччини (Відео)

Медичні заклади Прилуччини мають бути наповнені необхідним обладнанням. На цьому наголошує народний депутат України Борис Приходько.

«Ми маємо «Велике будівництво», зокрема й у медичній галузі. Але це будівництво має бути наповнене медичним обладнанням. Якщо є обов’язкові речі, які повинні мати приймальні відділення, то не можна просто зробити ремонт і залишити так. Тобто ні громада, ні медичний заклад не в змозі зараз купити це обладнання. Якщо ми будуємо об’єкт, то маємо його завершити цілісно, тоді це працюватиме для людей»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Сам же нардеп постійно допомагає медзакладам Прилуччини. Зокрема, він передав лікарням району багатофункціональні медичні ліжка, тумби, проти пролежневі матраци, кисневі концентратори. За його підтримки Прилуцька ЦРЛ отримала літотриптор у комплекті з пересувним рентгенапаратом. Також медичні заклади отримували витратні матеріали, засоби захисту для роботи з ковідними хворими. Районним і міським лікарням, а також центрам первинної медико-санітарної допомоги надавав засоби для лікування вірусних пневмоній та інші медикаменти. Удайцівський ФАП отримав апарат для фізіотерапії, а Яблунівська амбулаторія – два нові газові котли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закриття лікарень і відсутність нового обладнання: в Прилуках вирішували проблеми медгалузі району (Відео)

«Є підтримка і з боку держави. Також підтримують народні депутати – це теж є досить-таки вагомим внеском, тому що самотужки справлятися з цією ситуацією доволі важко. Сьогодні заклади можуть отримувати будь-яку допомогу в межах норм чинного законодавства України. Сьогодні велика кількість надається у форматі підтримки щодо ковіду. Закуповується велика нова апаратура»,- Геннадій Луценко, голова Прилуцької РДА.

Із впровадженням медичної реформи утримання і капітальний ремонт закладів охорони здоров´я передали на органи місцевого самоврядування. До того ж існує проблема і з підвищенням тарифів.

«Нещодавно я виїздив до Талалаївки, там була заборгованість за два місяці, але зважаючи на те, що вони підійшли з правильним підходом, то вийшли в плюс, заборгованість була погашена за чотири дні, і розрахунку до кінця року вже не буде. Але є й інші населені пункти, яким, ми бачимо, дійсно не вистачає коштів. Треба сідати, рахувати та чітко знаходити шляхи вирішення проблемних питань»,- Геннадій Луценко, голова Прилуцької РДА.

Борис Приходько також зазначив, що вже на кінець жовтня – початок листопада МОЗ прогнозує нову хвилю епідемії. Однак ковідні пакети недосконалі та мало фінансуються.

«Втрачені знову на первинці пакети ковідні, які прибрали, але їх треба поновлювати. Там усе залежало від кількості виїздів, але це все одно треба поновлювати, бо лікарі просто не виїжджатимуть»,- Геннадій Луценко, голова Прилуцької РДА.

Доля Прилуцької ЦРЛ – це ще одне питання, яке непокоїть мешканців Прилуччини. Наразі невідомо, хто її утримуватиме. Однак народний депутат України Борис Приходько впевнений, що вона повинна існувати та надавати послуги мешканцям району.

*Актуально

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button