Політика (відео)

Гройсман знає як знизити тарифи — менше палите, менше платите (Відео)

Сьогодні, 21 липня, відбулася нарада під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо проблемних питань у енергетичній галузі та заходів із підготовки паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2016/17 року.

«Відродження національної економіки – це пріоритет. Багато проблем у стандартах життя і так далі пов’язані з тим, що українська економіка слабка. І це, попри те, що в України чималі резерви, що не використовуються. Енергетика – один із таких резервів на сьогодні. Енергозалежність – це велика прогалина в нашій політиці. Ми не є конкурентними, тому що витрачаємо в кілька разів більше, ніж витрачають у сусідніх країнах», — зазначив Гройсман.

Уряд зробив непопулярний крок. Були встановленні граничні ринкові ціни на газ. Це була необхідність, хоч нас за це і критикують. Чи може український газ коштувати дешевше, ніж він коштує на ринку? Ніхто не хоче продавати товар менше, ніж він коштує на ринку. То чому ми маємо це робити?

Раніше в нафтогазовому секторі влада заробляла мільйони доларів, кладучи ці гроші не до бюджету, а у власну кишеню. Це корупція. Через низькі тарифи вони доводили до зубожіння цю сферу, і ці недооцінені ресурси, і послуги вводили до зубожіння весь комплекс. Котельні дореволюційні, труби застарілі, транспорт комунальний у занепаді.

Отже, та колишня система – ЗНИЩУЄ.

«Ми можемо споживати в 2-3 рази менше газу і, відповідно, витрачати та платити в 2-3 рази менше. Але для цього треба інвестувати. Для цього треба вкладати. Щоби модернізувати. І за кілька років ми станемо енергонезалежними, і платити будемо менше. І середній рахунок для кожного українця буде зменшений. Тому що споживання буде зменшено…», — завив Володимир Гройсман.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Они с атрошкой точно из одной лодки, споживайте меньше, ну не дибил ) наш мер видимо такого же мнения с тарифами ничего делать не собираеться

Back to top button