Політика (відео)

У селах люди піддаються впливу і залякуванню, – «Опора» про підсумки виборів (Відео)

Системних порушень, що вплинули б на результати місцевих виборів у 14 громадах області, спостерігачі громадянської мережі «Опора» не зафіксували. Як і випадків підкупу. Про це заявила на підсумковій прес-конференції координатор спостереження в області Наталія Висіканець. Хоча спостерігачі від інших організацій і партій бачили людей і зі списками, і з печатками, що може свідчити про схеми підкупу виборців. У селах люди піддаються впливу і залякуванню, кажуть у мережі «Опора».

«Сільські люди відрізняються від міських. Якщо їм сказати «Голосуй за того, бо інакше тобі хату спалять», то для них – це догма, і це можливо», — відзначає координатор громадського спостереження за виборами в Чернігівській області Наталія Висіканець.

Тому результати тут більш прогнозовані. Спостерігачі здивовані великою явкою на голосування в другій половині дня, чого раніше не траплялося. Також шоковані нахабною поведінкою багатьох керівників дільниць, які не бояться покарання у випадку порушень.

«Коли на місцях ми говоримо про порушення, що за це передбачена відповідальність, то люди сміються», — розповідає координатор громадського спостереження за виборами в Чернігівській області Наталія Висіканець.

За результатами місцевих виборів лідерами є представники 5 політичних сил: «Батьківщини», БПП «Солідарність», Аграрної партії, Радикальної партії Ляшка та «Нашого краю».

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button