ProСпорт

Чернігівська сумоїстка на турнірі в Монголії стала чемпіонкою світу (Відео)

— Боротьба була цікава, я старалася, дуже рада, — говорить Аліна Бойкова, чемпіонка світу з сумо.

Аліна Бойкова настаралася на титул чемпіона світу з сумо. Чернігівська спортсменка змагалася в далекій Монголії. На своєму шляху вона подолала болгарку, польку, росіянку та навіть японку. Аліна каже, що монголи створили неймовірну атмосферу на турнірі.

— Головне, що квитки були платні, люди не просто приходили, а дуже добре вболівали за монголів, а в матчі з Японією вони підтримували нашу команду, — розповідає Аліна Бойкова, чемпіонка світу з сумо.

Привітали Аліну Бойкову спортивні керівники міста та області – колишні біатлоністи Ніна Лемеш і Андрій Дериземля. Відзначили універсальність сумоїстки, яка успішно виступає не лише в сумо, а й в самбо та дзюдо.

— Це надскладне питання для спортсмена поєднувати три види спорту. Аліна і майстер спорту, і заслужений майстер спорту України, і МСМК — про такі досягнення багато спортсменів тільки мріють, — стверджує Андрій Дериземля, начальник міського управління фізкультури та спорту.

— Попри те, що матеріально-технічна база потребує щонайменше покращення, у нас є хороші результати, — радіє Ніна Лемеш, керівник Департаменту  сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Попри свою спортивну універсальність, Аліна Бойкова вже обрала собі основний вид спорту – це саме сумо. Воно входить до переліку дисциплін традиційних всесвітніх ігор, що є аналогом Олімпійських Ігор.

— Це здається, що сумо — простий вид спорту, насправді це велика праця, — стверджує Аліна Бойкова, чемпіонка світу з сумо.

Аліна Бойкова у спорті вже 14 років, її тренер Анатолій Маркін переконаний, що з такою віддачею до улюбленої справи основні перемоги у його підопічної ще попереду.

Ще статті по темі

Back to top button