Спорт (Відео)

Родинне свято спорту: федерація самбо Чернігівщини підбила підсумки 2018 року (Відео)

У переддень нового року чернігівські родини змагалися за звання найспортивнішої. Вони мірялися силами у різноманітних конкурсах і вікторинах. Таке спортивне свято для дітей, які займаються єдиноборствами, та їхніх батьків організувала Чернігівська обласна федерація самбо. Родинний захід сподобався всім учасникам.

На свято спорту завітали і представники поліції, які часто займаються єдиноборствами поруч із дітьми та всіляко намагаються прищеплювати їм любов до занять боротьбою. Кажуть, багато малечі займається ще й для того, аби в майбутньому стати правоохоронцями.

«Наші хлопці приходять просто тренуватись, і вже в неформальній обстановці вони спілкуються, дають якісь поради, діти цікавляться цим. Взагалі от поліцейські, щось таке нове, щось таке цікаве. І є вже дуже багато таких хлопчиків і дівчат, які мріють з самого дитинства стать поліцейськими. І до цього вони вже тренуються з самого дитинства», — Сергій Жук, старший лейтенант патрульної поліції.

Окрім святкування, на заході спортсмени також підбили підсумки своєї роботи за рік. За цей час вони отримали чимало нагород на змаганнях усіх рівнів. Та основним здобутком у федерації вважають те, що їм вдається долучити до спорту дедалі більше дітей. Наразі єдиноборствами займаються понад 900 маленьких спортсменів з усієї області. Та через це виникла нова дилема – не вистачає спортивних залів.

«Вже тісно. Дітки підростають, кількість людей збільшується, а щоб займатися – треба більше спортзалів. І зараз ось ми отримали килим за програмою самбо до школи. Отримали форму. І склали це на складі, а треба ж це десь розмістити, щоб дітки займалися. Будемо просити Міністерство спорту, адміністрацію, щоб у цьому допомогли не мені, не нам, а дітям», — Петро Пекур, президент Чернігівської обласної федерації самбо.

Під час проведення заходу Петро Пекур вручив подяку депутату Чернігівської міської ради з фракції «Наш край» за те, що політична сила постійно опікується розвитком єдиноборств в області.

«Я впевнений, що все-таки влада міста має більше уваги приділяти спорту і розвивати базу матеріальну. Що більше в нас буде нових спортивних комплексів, то краще. Тому я хотів би ще раз порушити питання, що місто потребує нового палацу спорту, який заплановано побудувати на Пушкіна, 1. Це стане поштовхом до розвитку всіх видів спорту і насамперед для того, щоб наші дітки росли здоровими», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Не залишилася без уваги і редакція інтернет-порталу «Челайн», яка отримала подяку від президента обласної федерації самбо Петра Пекура. Відзначили ресурс за популяризацію спорту на Чернігівщині та постійну інформаційну підтримку. По закінченні змагань переможцям вручили цінні подарунки. А усі учасники отримали цінні призи.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Спиртное на спортивных соревнованиях???В Европе в тюрьму бы уже посадили!!!

Back to top button