Спорт (Відео)

Замість гаджетів – корт і ракетка: майбутні зірки тенісу тренуються в Чернігові (Відео)

Сьогодні Вероніка Компанець – майстер спорту України з тенісу та тренер міжнародної кваліфікації. Її шлях до спортивних вершин розпочався ще у 6-річному віці. У спорт її привів батько. Тоді родина жила в Кривому Розі.

«Складнощі були фінансові. Я росла в сім’ї вчителів, мама – вчитель музики, а тато – вчитель фізкультури. Тренування, виїзди, інвентар – це все дуже дорого. Я постійно поверталася з призами, попри всі ці труднощі», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Зараз вона і сама тренує вже чернігівську малечу. Каже, що діти можуть починати займатися з 4-х років. Тренування для малечі відбуваються в ігровій формі. Навіть звичайне збирання м’ячів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсмен із Чернігівщини став чемпіоном України з таїландського боксу

«Полегшені м’ячі, ракетки за зростом, інвентар різний, яким можна зацікавити. Ще й від тренера залежить, як побудувати тренувальний процес, щоб було цікаво», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

«Тут гарне оточення. У дітей, які займаються спортом, бойовий дух, у них дисципліна. На початку ентузіазму жодного ніхто не відчував, на тренування вона йшла неохоче. Ми другий рік ходимо. Якщо я не встигаю її привести або ми їдемо кудись, то вона засмучується. Дитина прийшла до того, що їй це важливо, потрібно та цікаво», — Наталія Горіна, мама маленької тенісистки.

Тренування відбуваються індивідуально та в групі. Все залежить від цілей батьків і дітей. Хтось хоче просто дати додаткове навантаження на м´язи, інші прагнуть досягати спортивних вершин у тенісі. Чимало дітей уже за рік занять мають навички для того, аби брати участь у турнірах. Серед вихованців Вероніки Компанець є чимало маленьких перспективних спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівську спортсменку позбавили президентської стипендії через допінг

«Найбільший успіх участі в змаганнях – це відбірковий турнір на чемпіонат світу. Це Анастасія Піщур і Компанець Ілля, мій однофамілець. Торік відбірковий турнір проходив на базі тенісної академії сестер Бондаренко. Але у зв’язку з карантином сам чемпіонат світу не відбувся», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Окрім цього, Верніка Компанець тренує особливих дітей.

«З аутизмом, синдромом Дауна. Нещодавно в мене був майстер-клас для діток із ДЦП. Там дуже індивідуальний підхід повинен бути. Тому що діти всі різні. Є нормотипові. Там простіше ставити процес і взаємодіяти з такими дітьми. Решта – дуже індивідуально. Треба розписувати програму. Були дуже хороші успіхи. Дитина почала вимовляти нові слова, в подальшому самостійно тренуватися, без допомоги батьків», — Вероніка Компанець, майстер спорту України з тенісу, фіналістка в парних розрядах, учасниця Чемпіонату світу та Європи з пляжного тенісу, сертифікований тренер міжнародної кваліфікації.

Вона каже, що є прихильником підходу, коли дітей з особливостями розвитку не виділяють, а залучають до занять зі звичайною малечею. Це дає їм змогу адаптуватися до повноцінного життя в соціумі.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button