Суспільство (відео)

1 вересня в умовах карантину: хто забезпечуватиме школярів засобами захисту від коронавірусу (Відео)

Батьки школярів Чернігівщини вже активно готуються до нового навчального року. Вони радіють, що діти таки підуть до навчальних закладів і купують малечі шкільне приладдя.

«Все що стосується суто школи. Рюкзак, канцелярське приладдя. Головне, що йдуть на 1 вересня. Ми в 1 клас йдемо, то нас це радує. Діти хочуть до школи».

Однак цього року до стандартного набору школяра додадуться засоби захисту від коронавірусу.

«І антисептики, і маску, і рукавички, вже все підготували».

«Купили антисептики, до школи готові. Маски в нас є. Це наша ініціатива. У школі не говорили про це. Вчителька сказала, що антисептики будуть, а маски свої в кожного».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкова програма до Дня знань у Чернігові

«Ми, звісно, проти, щоб оце купувати, тому що і так дорого все. Маски, кожен день же ходимо, то купували, антисептик є, а до школи ще не купували».

Згідно з рекомендаціями МОН, діти можуть використовувати власні антисептики під час уроків. На перервах їм радять регулярно мити руки, аби використання дезінфекторів не призвело до шкірних реакцій. За словами головного освітянина області Миколи Конопацького, у школі діти ходитимуть у масках. Вимоги щодо їх носіння прописані в постанові головного санітарного лікаря України №50.

«Вхід до приміщень закладу дозволяється за наявності захисної маски або респіратора. Інформація була, що засобами індивідуального захисту забезпечують батьки. Захисні маски можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Тобто по школі дитина йде в масці, а на уроці вони, відповідно, сидять без маски. А під час перерви і так далі, тобто під час пересування приміщеннями закладу освіти, використання масок є обов´язковим»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть школи з 1 вересня

Також він розповів, що носіння масок для учнів 1-4 класів не є обов´язковим. Наразі освітяни розробляють алгоритм роботи початкової школи. Окрім низки заходів, на вході до шкіл мають також встановити антисептики та проводити температурний скринінг. За це відповідає сам навчальний заклад. Також він забезпечує засобами захисту своїх співробітників.

«Це можуть бути респіратори, маски, якщо в помаранчевій зоні, то захисні щитки. Якщо посилюватиметься карантин. У зеленій зоні – ні. І всіма засобами: антисептиками, рідким милом, засобами дезінфекції і всім, всім…»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

Микола Конопацький розповів, що в кожній школі повинен бути п´ятиденний запас засобів захисту. Наразі всі навчальні заклади області його отримали. За це відповідають місцеві ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button