Суспільство (відео)

Аншлаг у драмтеатрі: до Чернігова завітав білоруський театр «Три Т Формат» (Відео)

Вистава «Шлюбна угода» білоруського театру «Три Т Формат», що відбулася 4 лютого в Чернігівському драмтеатрі, зібрала справжній аншлаг. Чернігівці та гості міста з нетерпінням поспішали, аби побачити єврейську музичну комедію за п’єсою Єфраїма Кішона.

«Вважаємо, що вистава буде емоційна та захоплива. Хочемо отримати багато позитивних емоцій і купу інших приємних вражень».

«Звісно, гарну виставу, смішну, швидше за все, бо це ж єврейська комедія. Маємо надію, буде весело та цікаво. І отримаємо море позитивних емоцій».

«Взагалі для мене було дуже великою несподіванкою те, що мені дісталися такі квитки. Сподіваюся дізнатися багато нового про єврейське весілля. Тим паче, мені взагалі подобається єврейський колорит». 

«Я завжди люблю ходити до театру і сподіваюсь, що й сьогодні мені теж дуже сподобається». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській лікарні №4 вистава «Ніч перед Різдвом» зібрала аншлаг

Культурний захід відбувся за підтримки народного депутата України Валерія Давиденка. Після перших гастролей усі глядачі були у захваті, тож театр «Три Т Формат» завітав до Чернігова вдруге.

«На сьогодні Україна живе в такій тяжкій ситуації, війна і стагнація економіки. Тому вважаю, що всі позитивні заходи для мешканців нашої області повинні нести радісний настрій, гарні емоції і розвиток», — зауважив народний депутат України Валерій Давиденко.

Автор історії, тонкий психолог і сатирик, пропонує задуматись що важливіше — людина чи документ.

«Людські стосунки та людські почуття – це найголовніше. Можливо, хтось побачить себе з іншого боку та зробить висновки, які надалі збережуть сім’ї і дадуть новий подих для стосунків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єра в молодіжці: вистава, виставка та нові актори

Глядач також спостерігає та досліджує, куди з плином років шлюбу йдуть ніжність, романтика і любов.

Постановник вистави — Тетяна Троянович, відома в Білорусії театральний режисер. Розповідає, що тема зрозуміла та близька багатьом дорослим і дітям, які могли спостерігати схожі стосунки в родині.

«Драматург ізраїльський, а тема міжнародна. В будь-якій люблячій сім’ї, що далі вона живе, то виникає момент звикання. Коли ми настільки звикли одне до одного, що дрібниці побутові та щоденні здаються нормальними. Як ми не помічаємо своєї правої руки. Відрубають її – і ми відчуємо, як нам боляче і без неї неможливо», — говорить режисер, керівник Центру експериментальної режисури Тетяна Троянович.

Актори також чекали на українські гастролі.

«У перший раз ми привозили сюди «13 ґудзик Наполеона» білоруського драматурга Сергія Гиргеля. От зараз уже ми другий раз, і дуже щасливі, що до вас завітали. Ваше місто, як і вся Україна, особисто для мене справило великі приємні враження. І я на ці гастролі вже давно чекав», — розповідає актор театрального проекту «Три Т Формат» Юрій Баранов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистава-навчання: у чернігівському ляльковому театрі ледь не сталося «пожежі»

Актриса Віра Полякова, яка зіграла мати сімейства Шифру, секрет сімейного благополуччя вбачає у вмінні слухати та розмовляти зі своєю другою половиною.

«Найголовніше, щоб були любов і почуття, і це не просто якісь високі слова. Якщо люди відчувають одне одного, розуміють. Якщо їм цікаво удвох, якщо в серці є щось, то нічого не страшно. Просто треба навчитись слухати і розмовляти одне з одним», — говорить актриса театру і кіно, художній керівник театрального проекту «Три Т Формат» Віра Полякова.

Після завершення в залі було чутно гучні оплески та вигуки «Браво!».

Журналіст: Марина Шолох

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button