Суспільство (відео)

Атрошенко «накинув оком» на Молодіжну раду (Відео)

Вони місяць вели перемовини в молодіжному колі – представники громадських організацій, студенти та школярі. Одним словом, активна молодь Чернігова, яка бажає місту змін на краще. Їхні зустрічі на спільних зібраннях вилились у важливий документ – Положення про створення Молодіжної ради при Чернігівській міській раді.

«Протягом місяця ми розробляли положення про Молодіжну раду, визначали її цілі та завдання, критерії відбору, і зараз хочемо подати в канцелярію міської ради», — розповідає Олександр Тарнавський – член ініціативної групи.

Останні підписи членів робочої групи – і Положення готове, аби його вивчала депутатська комісія. Створення Молодіжної ради може стати історичним моментом для політичного життя міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко пішов назустріч дітям чиновників

«Приходимо постійно до висновку, що нині влада недосконало виконує свою роботу, є проблеми з тим, що молодь не чують, вона не може жодним чином донести свої думки, а там, можливо, ми як громадські активісти, якщо створиться рада, зможемо бути отим прошарком між владою і молоддю, що потім стане думаючим населенням», — зазначає Катерина Кулініч – член ініціативної групи.

«Хотілося б, щоб це справді була ефективна Молодіжна рада, а не те, що є нині в ОДА на подобі: владні структури вводять більшість своїх фейкових організацій і, по суті, жодні питання не вирішуються, жодного діалогу нема, є просто представники-маріонетки влади, а тому хотілося б, щоб нашу думку чули, думку звичайної молоді», — наголошує Олександр Тарнавський – член ініціативної групи.

Та поки активна молодь готувала Положення до подання, її випередив сам міський голова Владислав Атрошенко. Він заявив, що не проти створення в Чернігові Молодіжної ради, але працювати вона повинна при міському голові, а не при місцевому самоврядуванні. На цьому мер наголосив на ранковій розширеній нараді, а також на офіційному сайті міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це неподобство, Вітю», – Атрошенко побачив у роботі ЖЕКів «російський слід»

«У нас інша концепція, ми вважаємо, що це має бути дорадчий орган при місцевому самоврядуванні, а не при посадовій особі, так буде значно демократичніше, прозоріше, це зможе консолідувати молодь задля розвитку міста в напрямі молодіжної політики», — говорить Руслан Старченко – член ініціативної групи.

Положення про створення Молодіжної ради члени ініціативної групи віднесли до канцелярії. Вони наполягатимуть і далі, що хочуть працювати без міського голови та його безпосереднього впливу.

Доля ради нині залежить від депутатів.

«Я сподіваюся на те, що депутати розуміють позитив у створенні цієї молодіжної ради, що ми як консультативно-дорадчий орган допомагаємо цим депутатам у здійсненні молодіжної політики, захищаємо права молоді, робимо все для молоді та разом із молоддю», — говорить Вероніка Приходько – член ініціативної групи.

Якщо положення отримає схвальні відгуки у всіх кабінетах міськради та депутатських комісіях, документ можуть винести вже на вересневу сесію міської ради. До речі, до складу Молодіжної ради на умовах співбесіди ввійдуть 43 чернігівці віком від 14 до 35 років.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button