Суспільство (відео)

Атрошенко зібрав представників усіх релігійних конфесій, аби поговорити про … демографію (Відео)

Представники всіх релігійних конфесій, наявних у Чернігові, зібрались в одному залі, аби обговорити актуальні проблеми. Серед безлічі думок чітко окреслились кілька. Одна з пропозицій – створити чернігівську раду церков і релігійних організацій, організовувати систематичні зустрічі їх представників й обговорювати нагальні питання.

«Взяти за основу навіть досвід і положення київської ради церков при міському голові і започаткувати це як дорадчий громадський орган взаємодії між релігійною громадою Чернігова і міською владою», — архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій.

Не менш важливе питання, яке порушили під час зустрічі – блискавичне скорочення населення області. Щороку мешканців Чернігівщини меншає в середньому на 20 тисяч осіб.

«Ми колись робили акцію «Мамо, не вбивай мене» проти абортів — в інститутах і школах. Дійсно визнали, що це вбивство. Треба багато в чому співпрацювати, щоб населення наше було оздоровлене і морально, і фізично», — митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

«Вік біля 40 років. О, у вас є двоє дітей, навіщо вам це? Переривайте вагітність. Тут навіть не треба змінювати законодавчу базу , а просто дати відповідні вказівки медзакладам і працівникам, які відповідають за це, щоб вони, навпаки, всі поради давали щодо того, як зберегти це життя, як народити», — архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій.

«Прохання в тих проповідях, які ви читаєте, знайдіть слова, це дуже делікатна тема. Це наше спільне завдання, щоб ми зачепили проблеми народжуваності. Це, звісно, і проблема суспільства, і лікарів, і ми придумаємо формат, якщо ми створимо таку нашу раду», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Утім, на зустрічі з міським головою порушували й більш «приземлені» питання. Греко-католики просили виділити землю під будівництво храму. Єврейська громада – повернути приміщення колишньої синагоги, де зараз знаходиться Молодіжний театр.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Это проблема не врачей! Это проблема тотального обнищания нации! Рожать теперь хотят с умом. Разве можно за это осуждать? Не церковь, не мэр будут одевать-обувать дитя, а мама с папой, а иногда и без оного.

Back to top button