Суспільство (відео)

Бебі-бум в Іванівській ОТГ: у садку «Ягідка» відкрили ще одну групу (Відео)

За останні два роки в Ягіднянському сільському садочку червону стрічку перерізають уже вдруге.

У перший день весни дитячий заклад «Ягідка» поповнився 20 маленькими жителями села Ягідне. Більше року дітки чекали в черзі свого права на якісну дошкільну освіту і виховання.  

«Відкриття другої групи розширило можливості наших дітей, тепер вони в одновіковій групі, у них була різновікова, тепер одновікова, мені здається, що це буде краще для їхнього розвитку, велика допомога батькам, особливо працюючим, це великий плюс, що у нас є дитячий садок», — мати вихованця Світлана Супрун.

Другу дитячу групу в «Ягідці» відкрили вже силами новоствореної Іванівської об’єднаної територіальної громади, до складу якої ввійшло й село Ягідне. Усього за два місяці для нових вихованців облаштували кімнати і зробили капітальний ремонт.

«Силами громади було зроблено і ремонт косметичний, і закуплені нові меблі, і нова техніка, щоб були створені достойні умови для виховання і навчання наших діток у нашому дошкільному навчальному закладі», — начальник відділу освіти Іванівської ОТГ Оксана Колесник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся Чернігівщина йде на «газовий карантин»

Участь у відкритті групи взяли всі, хто підтримав освітню ініціативу сільської ради, – і батьки, і депутати, і керівники району. Голова громади Сергій Гарус вручив садку грошовий сертифікат, голова райради Олександр Ларченко поповнив заклад іграшками.

«Це, я сказав би, знакова подія для громади і знакова подія для села. Бо коли дітки доглянуті, коли дітки нагодовані, коли вони в теплі, в добрі, то й батькам спокійно, можна займатися своєю роботою, можна думати про майбутнє і можна думати про ще діток», — голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко.

Уже рік усіма закладами освіти Іванівської громади опікується сільська рада, яка навесні минулого року забрала в районної ради всі права на цю галузь. Як каже очільник громади Сергій Гарус, за кошти сільського бюджету вдалося не лише відремонтувати школи та садки, а й з допомогою держсубвенції придбати шкільний автобус, який, до речі, возитиме до Ягідного дошкільнят із чотирьох навколишніх сіл. Нині у громаді думають над тим, як покращити демографічну ситуацію.

«Нашій громаді завдяки депутатам, і це була моя ініціатива, ми прийняли програму народжуваності дітей і тепер при народжені дитини сім’ї отримуватимуть матеріальну допомогу. Хоч вона не велика, але це є такий стимул для людей, що покращення є, вони настають», — голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус.

Із відкриттям двох вікових груп у Ягіднянському садочку виховуватимуть 39 діток. Утім, проблеми з чергою це не вирішило. Дітей у громаді достатньо, аби відкрити ще й третю групу.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button