Суспільство (відео)

Без води, зате з гарною екологією: весняні сюрпризи від виконкому (Відео)

«Облтеплокомуненерго» планує реконструювати одну котельню та два центральні теплові пункти. У 2019 році також хочуть замінити системи управління в 12 котельнях й оновити 345 метрів теплової мережі. Усе це коштуватиме майже 26 мільйонів гривень. Гроші візьмуть з амортизаційних відрахувань.

«Загальна економія від впровадження заходів з інвестиційної програми становить 643 тис. м природного газу, 184,3 тис. Квт електроенергії, 2,3 млн грн за рахунок економії фонду заробітної плати. Економічний ефект становить 9.9 млн грн, термін окупності – 34 місяці», — говорить Олексій Єпінін, голова фонду комунального майна ЧМР.

Саме так має запрацювати інвестиційна програма підприємства, яку розглянули під час чергового засідання виконавчого комітету. Та її ще має затвердити НКРЕКП тільки після винесення цього питання на сесію міськради. Проте виконком вирішив, що громадськість недостатньо знає про цю програму, тому питання не ухвалили, а перенесли його розгляд на наступне засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо без гарячої води і зростання тарифів: реальні перспективи для чернігівців

«Я вважаю, що такі питання треба приймати після публічного обговорення або презентації. А друга позиція – це треба приймати після звіту про виконання програми минулого року. Ми зробимо публічно-звітну презентацію в якомусь форматі, а потім будемо вже схвалювати», — зауважує Олександр Ломако, заступник чернігівського міського голови.

До того ж в «Облтеплокомуненерго» нарікають на те, що їм нічим платити за енергоносії. Тому начальник підприємства зазначив, що чернігівці дійсно можуть відчути перебої з постачанням гарячої води.

«Коли було підняття вартості газу в листопаді, то це за два місяці тільки 30 мільйонів мінус. Потім на сьогодні в мене в тарифі 2 грн 87 коп., а вартість електроенергії 3,07 – це 2 млн на місяць тільки різниці. І по всіх таких от … тобто відбувається повна імобілізація обігових коштів. Гаряче водопостачання дуже важко забезпечити, коли така різниця цінова», — говорить Віктор Геращенко, голова «Облтеплокомуненерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернiгiв вiзьме участь у житловому експериментi

Очікує на містян і перекриття доріг. Із 22 по 23 квітня не можна буде проїхати по Чорновола від Любецької до проспекту Миру. А у зв’язку з ремонтом каналізаційних і водопровідних мереж із 1 травня по 1 серпня перекриють рух транспорту по вулиці Героїв Чорнобиля від проспекту Миру до Київської. З об’їзними шляхами в управлінні ЖКГ наразі не визначилися.

«Згідно з чинним законодавством ми ухвалюємо рішення, перекриваємо, а фізично люди, які живуть у тих районах, якось будуть їздити, але під свою відповідальність», — відзначає Ярослав Куц, начальник управління ЖКХ ЧМР.

Також управління житлово-комунального господарства планує витратити майже 190 мільйонів гривень на виконання екологічної програми. З міського бюджету на це витратять 85 із половиною мільйонів, решта – державні кошти. Окрім цього, виконком дав підприємцям тиждень, щоб із вулиць міста зникли 56 незаконно встановлених рекламних щитів. А муніципалам дозволили прибрати 61 металевий гараж, незаконні кіоски, огорожі й альтанки.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button