Суспільство (відео)

Без зв’язку та інтернету: чернігівці про понад добу без «Київстару» (Відео)

У нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступ до інтернету в частини абонентської бази.

Такою новиною почався ранок 12 грудня для абонентів оператора електронних комунікацій «Київстар». Пізніше на офіційній сторінці телекомунікаційної компанії повідомлять, що причиною технічного збою стала потужна хакерська атака.

Станом на 13 грудня абоненти «Київстару» понад добу залишаються без мобільного зв’язку та доступу до інтернету. Ми поспілкувались із чернігівцями, аби дізнатися, як на них впливає збій в роботі одного з українських операторів зв’язку.

Працівники чернігівських локацій порадили нам звернутися по коментар до Головного офісу. Утім, номери, які зазначені на офіційному сайті «Київстару», наразі не відповідають.

Один із дієвих способів бути на зв’язку в цьому випадку – змінити оператора. Спостерігаючи черги в магазинах по стартові пакети інших операторів, розуміємо, що серед чернігівців цей спосіб доволі популярний. Утім, містяни зізнаються, що це лише тимчасове рішення.

З останніх новин стосовно цієї теми відомо, що хакерська група «Солнцепек» із росії взяла на себе відповідальність за атаку на ІТ-інфраструктуру компанії «Київстар». Вони пояснили свої мотиви тим, що компанія забезпечує зв’язком ЗСУ. Також у повідомленні, опублікованому «Солнцепеком», ідеться про те, що вони знищили 10 тисяч комп’ютерів, понад 4 тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання та резервного копіювання.

Компанія «Київстар» відреагувала на повідомлення хакерів і запевнила своїх користувачів, що заявлена інформація – фейк. Також у компанії наголосили, що подібні інформаційні вкиди – це лише спосіб посіяти паніку.

Наразі точні терміни повного відновлення роботи мобільного оператора «Київстар» невідомі.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button