Суспільство (відео)

Безкоштовні дрова не для всіх: у Городнянській громаді опрацьовують заявки від соціально вразливих категорій (Відео)

У Чернігівській області стартував процес подачі заявок на безкоштовні дрова від держави. Відповідний порядок розподілу для громад був затверджений Чернігівською обласною військовою адміністрацією. Жителі Городнянської територіальної громади також мають право одержати таку допомогу, адже громада розташована в 40-кілометровій зоні від кордону, в лютому та березні тут тривали бойові дії, утім, і після звільнення територій від рашистів більшість прикордонних сіл і досі щодня перебуває під ворожими обстрілами.

«Уряд спочатку анонсував, що всім будуть дрова, це зумовило ажіотаж у громаді. Люди всі почули, всі зараз відстежують інформацію і почали вимагати їх та казати, що уряд всім обіцяв дрова, а ми не надаємо.

Проблема в тому, що якщо всім, то це неможливо зробити. Бо і дров стільки немає і коштів дуже багато необхідно, і не змогли б це зробити фізично, бо треба встигнути до кінця бюджетного року», — городнянський міський голова Андрій Богдан.

Тож у пріоритеті – соціально вразливі категорії населення.

«Насамперед щодо порядку доставки та розподілу… ми брали заяви від сімей, де є військові, які зараз служать у ЗСУ. Бо чоловіки пішли в армію і діти пішли, жінки залишилися самі. Звісно, це правильно. У нас таких сімей приблизно 600. Далі – це багатодітні сім’ї, від них теж узяли заяви. І також це особи з інвалідністю першої та другої групи та сім’ї, де виховуються діти з інвалідністю», — городнянський міський голова Андрій Богдан.

На сьогодні прийом заявок призупинено, це пов’язано з об’ємами. За попереднім підрахунками, Городнянська громада зможе забезпечити трохи більше як 1000 сімей безкоштовними дровами.

«Ми підлаштовуємося під ці об’єми, і сьогодні, якщо ми забезпечимо всі ці категорії та залишиться ще можливість для інших сімей, то, безперечно, ми продовжимо цей процес і візьмемо ще інші категорії. Це можуть бути люди, в яких було зруйновано житло, тож обов’язково треба і про них потурбуватися. Є у нас і переселенці, зокрема ті люди, які виїжджають із Сеньківки, бо там відбуваються постійні обстріли, тому люди виїжджають до інших населених пунктів нашої громади», — городнянський міський голова Андрій Богдан.

Тож поки в міській раді радять відстежувати актуальні оголошення на офіційному сайті https://gormr.gov.ua/ Також дізнатися актуальну інформацію щодо можливості подачі заявок на безкоштовні дрова можна в Центрі надання адміністративних послуг Городянської міської ради.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні дрова на Чернігівщині передбачені не для всіх

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button